Management Urban pentru Orașe Competitive

Studii de masterat, 2 ani, 120 de credite ECTS

Programa

Centralizator medii 2020-2021

Centralizator medii Master MOC an 1 29.09.2021.pdf

Refaceri

Master an 1, 2 2020-2021 refacere 29.09.2021.pdf

Susținere disertație septembrie 2021

Scurta prezentare

Acest master se adreseaza absolventilor licentei de Urbanism, ai celei de Peisagistica, dar si absolventilor de la Arhitectura ori alte specialitati: licente in Sociologie, Inginerie Urbana, Geografie, Administratie publica, Drept ori altele .

Programul “Management Urban pentru Orase Competitive” are ca obiectiv familiarizarea studentilor cu problematica dezvoltarii urbane azi, atat in lume cat si in Romania si cu precadere dobandirea de cunostinte vizand abordarea strategica a dezvoltarii urbane si practicile in managementul urban.

In cadrul masterului sunt examinate strategiile si modul lor de definire, precum si politicile publice, programele si proiectele urbane – atat cele de success cat si esecurile. Este urmarita intelegerea diversitatii si a dinamicii relatiilor dintre “actorii urbani “, dupa cum sunt analizate scenarii de dezvoltare si perspective comparate.

Programul este structura pe durata a 4 semestre: 1) un semestru de “fundamentare”, comun cu celelalte programe de master, cu activitati ce urmaresc cunoasterea aprofundata, dar si “omogenizarea” intre studentii de licente diferite; 2) un semestru dedicate cu precadere “planificarii si proiectarii” ce asigura atat intelegere cat si practica in echipa, dar si structrarea de interventii urbane; 3) un semestru de “specializare” cu domeniul politicilor publice si al managementului urban; si 4) un semestru centrat pe “documentare si cercetare”, in care este inclusa si pregatirea lucrarii de absolvire a masterului.

Problematica examenului de admitere

Pentru examenul de admitere in acest program este necesara cunoasterea problemelor cu care se confrunta orasele romanesti azi, evident corespunzator licentei pe care o poseda candidatul. De aceea, pe langa valorificarea cunostintelor acumulate in anii anteriori de studiu, bibliografia de mai jos este foarte redusa.

Coordonator program,
Lect. Arh. Liviu Ianasi