Arhiva Alexandru Tzigara-Samurcaș
Arhiva de imagine „Alexandru Tzigara-Samurcaș”, aflată în custodia Departamentului de Istoria & Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, conține 2383 de diapozitive pe sticlă. Acestea au fost transpuse în totalitate în format digital și inventariate.


Arhiva moNUmenteUITATE
Scopul proiectului moNUmenteUITATE este de a strânge informații despre reședințele nobiliare extraurbane din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, de a crea o arhivă și de a le aduce în atenția opiniei publice, în speranța că se va ajunge la salvarea lor. Imaginile sunt aduse de pe teren de studenții Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.


Arhiva de relevee a studenților arhitecți
Arhiva conține releveele realizate de studenții Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, de-a lungul existenței sale, sub diferitele titluri oficiale pe care aceasta le-a purtat. Majoritatea lucrărilor au fost redactate în cadrul practicii de releveu, care a făcut și face parte integrantă din pregătirea studenților arhitecți.


Bd. Lascăr Catargiu - arhivă de studii ale studenților arhitecți
Primul obiectiv pe care ni-l propunem este acela de a oferi studenților noștri un model de lucru, util în realizarea unui „studiu istoric”, așa cum este el denumit și înțeles în profesiunea de arhitect, care să fie redactat la nivelul academic cerut de un exercițiu studențesc de documentare și analiză.