prima pagină

Primul obiectiv pe care ni-l propunem este acela de a oferi studenţilor noştri un model de lucru, util în realizarea unui „studiu istoric”, aşa cum este el denumit şi înţeles în profesiunea de arhitect, care să fie redactat la nivelul academic cerut de un exerciţiu studenţesc de documentare şi analiză.

Cel de-al doilea obiectiv este acela de a construi o bază de date în care să centralizăm informaţiile strânse de studenţi în cadrul diferitelor proiecte de documentare istoric-arhitecturală pe care le realizează. O asemenea bază de date ar reflecta, pe de o parte, efortul studenţilor implicaţi în exerciţiile de documentare, iar pe de altă parte ar constitui un punct de plecare pentru cercetările viitorilor studenţi. În acelaşi timp, prin acest demers, datele strânse cu fiecare temă nu s-ar mai concretiza doar într-o simplă lucrare predată la şcoală, ci ar fi integrate într-un fond de informaţii disponibile atât studenţilor, cât şi publicului larg.

Ceea ce  mai sperăm să obţinem, indirect, este motivarea studenţilor de a se implica în realizarea de studii arhitectural-istorice, care să ţină cont de rigoarea ştiinţifică specifică acestui tip de documentaţie.

Echipa vă invită să petreceţi câteva minute parcurgând paginile site-ului. Citiţi mai multe despre proiect, răsfoiţi materialele şi vizitaţi link-urile recomandate de noi. Pentru sugestii şi observaţii, nu ezitaţi să ne contactaţi.