DANUrB +

DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage

        

Universitatea de Arhitectură și Urbanism, prin Facultatea de Urbanism, începând cu 1 iulie pentru o perioadă de 30 luni, este partener și coordonatorul pachetului educațional în cadrul proiectului DANURB+, coordonat de Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta BME din Budapesta. Consorțiul este format din 17 parteneri FEDR, între care și UAUIM, 2 parteneri IPA și 23 parteneri strategici asociați din 6 țări.

Perioada proiectului: 01.07.2020 – 31.12.2022

Mai multe informații pe website-ul proiectului:
www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb_plus


Activități 2021

10-11 martie 2022
Conferință regională și atelier actori locali DANURB+ – apel pentru contribuții

Activități 2021

19 noiembrie 2021, Călărași
Întâlnirea partenerilor locali și ASP


8-12 noiembrie 2021, Serbia, Croația
Reuniunea partenerilor Danurb+ și vizită de studiu


10-15 octombrie 2021, Ungaria, Slovacia, Austria

În perioada 10-15 octombrie 2021 UAUIM a participat, în calitate de partener, la o serie de activitați în cadrul proiectului DANUrB+ organizate de Slovak University of Technology in Bratislava – Faculty of Architecture, sub coordonarea liderului de consortiu - Budapest University of Technology and Economics- Urban Department of Urban Planning and Design.

Întâlnirea a constat în mai multe vizite de lucru in orasele asociate proiectului din regiunea de granita Ungaria-Slovacia-Austria, in Conferinta Internationala de la Esztergom (Ungaria) și in mai multe sesiuni de lucru.

Comunicat DANUrB+ Esztergom Bratislava meeting.pdf


5 - 30 iulie 2021, Giurgiu
Școala de vară DANUrB+


26-27 iunie 2021, Giurgiu
Festivalul „Zilele Dunării” la Giurgiu


15-17 iunie 2021
Întâlnire internațională a partenerilor DANUrB+ la Sombor, Serbia

În perioada 15-17 iunie 2021 a avut loc în Sombor, Serbia întâlnirea internațională a partenerilor DANUrB+. Acest eveniment a avut loc în format hibrid, cu participanți atât fizic cât și virtual. Echipa UAUIM-FU a fost prezentă fizic la acest eveniment, participând activ în cadrul workshopurilor și a evenimentelor comune cu proiectul Erasmus Danubian_SMCs. La această întâlnire a fost prezent și un reprezentant din partea ASP Călărași.

Evenimentul a fost coordonat de University of Belgrade – Faculty of Architecture și City of Sombor –PE “Prostor” Sombor.


16 aprilie 2021
Întâlnire de lucru la Călărași

Vineri, 16 aprilie 2021, Primăria Municipiului Călărași a fost gazda unei întâlniri preliminare de prezentare a proiectului DANUrB+ (DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage), organizată de Facultatea de Urbanism - UAUIM în parteneriat cu Asociația pentru Tranziție Urbană – ATU.

La această întâlnire au participat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, Florin Rădulescu - Serviciul Municipal pentru Promovarea Patrimoniului Local - Muzeul Municipal Călărași și reprezentanți ai consorțiului, Angelica Stan, Mihaela Hărmănescu și Sorin Manea (Facultatea de Urbanism, UAUIM) și Andra-Mitia Dumitru (ATU).

Municipiul Călărași este partener strategic asociat consorțiului acestui proiect, alături de alte municipalități situate pe Dunăre, atât din țară cât și din străinătate.

Temele dezbătute au vizat modalitatea de implicare a actorilor locali din Călărași și dezbaterea oportunităților de colaborarece ce pot fi dezvoltate în etapele ulterioare ale proiectului DANUrB+, proiecte legate de valorificarea patrimoniului local, educație și acțiuni comunitare. De asemenea, echipa consorțiului, însoțită de domnul Florin Rădulescu a făcut o documentare în oraș pentru viitoarele proiecte.

Pentru mai multe detalii vă invităm să consultați comunicatul de presă și pagina Facebook a Primăriei Municipiului Călărași:
Comunicat intalnire preliminara DANUrB+.pdf
www.facebook.com/primariacl/posts/1680644635475472


16 martie 2021
Întâlnire de lucru la Giurgiu

Primăria municipiului Giurgiu a fost gazda unei întâlniri de lucru cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și Asociația pentru Tranziție Urbană - ATU pentru dezbaterea proiectelor care pot fi dezvoltate în etapele ulterioare ale programului prin conectare la rețeaua DANURB.

La ședință au participat reprezentanți ai consorțiului DANURB, primarul municipiului Giurgiu Adrian Anghelescu, Ionel Muscalu, administratorul public al municipiului, viceprimarul Marian Damian și Cătălina Vărzaru, arhitect șef în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Temele dezbătute au vizat strategiile de dezvoltare ale municipiului prin implementarea mai multor proiecte structurate pe domenii, ce pot fi găsite pe pagina de FB a Primăriei Municipiului Giurgiu:
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1803153939846153&id=112575278904036


10 ianuarie - 10 februarie 2021
Evaluare proiecte studenți

În perioada 10 ianuarie 2021 - 10 februarie 2021, în cadrul Facultății de Urbanism, UAUIM a avut loc evaluarea proiectelor și lucrărilor studenților în urma finalizării semestrului de iarnă desfășurate în cadrul proiectului DANURB +.

Atât studenții din ciclul I al licenței, cât și de master au participat și au realizat proiecte interesante. Subiectele la care au trebuit să răspundă au fost concepute de profesorii titulari ai UAUIM, sub coordonarea echipei DANURB +, răspunzând obiectivelor de cercetare ale proiectului. Chiar dacă suntem încă sub restricțiile impuse de situația pandemică, Giurgiu și Călărași ca cele 2 orașe pilot ale echipei UAUIM din cadrul DANURB + au fost fost vizitate individual sau în grupuri mici atât de studenți, cât și de profesori, completând astfel informațiile obținute prin cercetare de birou. În plus față de profesorii coordonatori, atât membrii echipei DANURB +, cât și reprezentanți ai municipalităților orașelor cu studii de caz au participat la o parte din prezentările proiectelor susținute de studenți

Activitate perioada 01.07.2020 – 31.12.2020

1 iulie 2020
Lansare DANUrB+

21 septembrie 2020
Buletin informative 1 DANUrB+
www.interreg-danube.eu/news-and-events/newsletters/5499

25 – 26 septembrie 2020
Participarea echipei UAUIM la întrunirea proiectului DABUrB+ Kick of meeting și SCOM (online)

21 octombrie 2020
Participarea managerului de proiect UAUIM la evenimentul online FEDR ZIUA DE PARTICIPARE DUNARĂ ÎN STRATEGIA DUNARII UE - Pol tematic (online)

17 noiembrie 2020
Participarea managerului de comunicare UAUIM în cadrul Atelierului de comunicare DANUrB + organizat de partenerul coordonator responsabil cu comunicarea proiectului (online)

10 decembrie 2020
Participarea managerului de proiect UAUIM conf. Angelica Stan și managerului de comunicare UAUIM conf. Mihaela Hărmănescu la evenimentul DANUrB + & Living Danube Limes Joint Management Training organizat de DANUrB+ (online)

23 decembrie 2020
Buletin informativ 2 (ediție specială de Crăciun):
www.interreg-danube.eu/news-and-events/newsletters/5864
Contribuția UAUIM cu tradiții din Giurgiu, cercetare realizată de partenerul nostru asociat, Primăria Giurgiu: www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/5857