UAUIMEvenimenteȘcoala de vară DANUrB+: Ateliere de explorare urbană pentru tinerii din Giurgiu

Școala de vară DANUrB+

Ateliere de explorare urbană pentru tinerii din Giurgiu

Publicat 28 iunie 2021, actualizat 19 septembrie 2021
10 septembrie 2021

Reflecție privind Școala de vară DANUrB+: Ateliere de explorare urbană pentru tineret în Giurgiu – rezultate și eveniment final

Press Release TASK 10 Sep2021.pdf

În această vară, pe tot parcursul lunii iulie 2021, Urboteca și Asociația pentru tranziția urbană au organizat Școala de vară DANUrB +: Ateliere de explorare urbană pentru tineri ca parte a activării locale a proiectului internațional DANUrB + din Giurgiu.

Proiectul care vizează valorificarea patrimoniului danubian local a fost dezvoltat în parteneriat de Asociația pentru Tranziția Urbană, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Municipiul Giurgiu. Proiect cofinanțat din fonduri ale Uniunii Europene (FEDR și IPA).

Experienta

Programul a fost dedicat tinerilor interesați să descopere Giurgiu cu ochi noi, să exploreze moștenirea orașului prin clădirile, străzile, spațiile și poveștile colective ale acestuia, cu scopul de a înțelege mai bine provocările și oportunitățile locale.

Pe parcursul celor 4 săptămâni, tinerii au lucrat în grupuri sau individual pentru a dezvolta o poveste despre orașul lor. Începând cu prima săptămână în care au făcut plimbări exploratorii în jurul orașului Giurgiu, au început să adune indicii despre spațiul urban și s-au gândit la diferite aspecte ale mediului construit și social. Odată ce au decis un subiect, am lucrat împreună cu ei pentru a identifica modul în care ar putea să-l aducă la viață cu interviuri cu rezidenți, imagini urbane și reflecții personale.

Rezultatul a fost un set de postere și scurtmetraje create de fiecare participant, care au fost expuse într-un eveniment final din 30 iulie 2021 la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu.

In cadrul evenimentului Evenimentul final a fost ocazia perfectă de a le arăta rezidenților giurgiuvenilor rezultatele școlii de vară într-un vernisaj cu afișe ale participanților și postere cu diplome ale studenților de la Facultatea de Urbanism de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, urmată de o proiecție a scurtmetrajelor despre Giurgiu.

28 iunie 2021

Laboratorul mobil de urbanism participativ, Urboteca, parte din Asociația pentru Tranziție Urbană, lansează oficial Școala de vară DANUrB+: Ateliere de explorare urbană pentru tineri în cadrul activării proiectului internațional DANUrB+ în Giurgiu, destinat valorificării patrimoniului local danubian.

Seria de ateliere de explorare urbană este dedicată tinerilor interesați să descopere Giurgiu cu alți ochi, să exploreze patrimoniul orașului prin clădirile, străzile, spațiile și poveștile lui cu scopul de a dobândi o înțelegere mai bună a provocărilor și oportunităților orașului.

Programul se va desfășura gratuit între 5 - 30 iulie 2021 în Giurgiu.

Participanții vor avea ocazia să beneficieze de:

Programul este destinat tinerilor:

Aplicațiile sunt deschise până pe 30 iunie 2021 prin acest scurt formular: https://forms.gle/R8Bkv5J6Ei35EDBj7

Pentru mai multe informații: https://docs.google.com/document/d/1mNjmWyydHFKaFTnfmHO98zYv1mfGbW3BljYCx037obo/view sau email la atu@atu.org.ro.

Locurile pentru acest program sunt limitate la 20 de tineri selecționați în urma aplicației. Ne dorim un grup cât mai divers și inclusiv și încurajăm toți tinerii interesați să aplice - nu este nevoie de nicio experiență anterioară sau abilități relevante subiectelor tratate în ateliere.

Aceste ateliere sunt dezvoltate ca parte din proiectul DANUrB+ în Giurgiu printr-un parteneriat dintre A.T.U. Asociatia pentru Tranzitie Urbana, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Urbanism și Primaria Municipiului Giurgiu cu suportul Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu. Proiectul este cofinanțat de fondurile Uniunii Europene (ERDF și IPA).