Reuniunea partenerilor DANUrB+ și vizită de studiu

8-12 noiembrie 2021, Serbia, Croația

O altă reuniune a partenerilor DANUrB+ și o vizită de studiu au avut loc în Serbia și Croația, în perioada 8 și 12 noiembrie 2021. Evenimentul a reunit parteneri de proiect și stakeholderi din cele 6 țări partenere (Ungaria, Serbia, România, Bulgaria, Croația și Slovacia).

Prima zi a evenimentului a fost dedicată vizitării celei mai mari municipalități din Serbia și a celei mai mari părți din Novi Sad - Novo Naselje (are 40.000 de locuitori, o structură urbană uimitoare, cu multe spații verzi și un mare potențial pentru desfășurarea de evenimente și activități culturale). Următoarea oprire a fost la Sremski Karlovci, care este renumit pentru spiritualitatea și cultura Serbiei, precum și pentru podgoriile sale.

În zilele următoare, partenerii au participat la mai multe ateliere de lucru în Novi Sad, găzduite de Egység Cultural Station. În centrul atenției s-au aflat platforma DANUrB și noul său design, cu caracteristicile și funcționalitatea îmbunătățite, Sigiliul de calitate și finalizarea criteriilor de alegere a celor mai bune practici pentru noua Asociație Internațională DANUrB (DIA), dezvoltarea planurilor de acțiune locale pentru o valorificare eficientă a patrimoniului, precum și prezentarea de povești inspiratoare pentru filmele viitoare. Toți partenerii și-au exprimat interesul de a continua activitatea comună în vederea unei dezvoltări durabile a turismului și a patrimoniului de-a lungul Dunării. Călătoria care leagă comunitățile va continua!

Călătoria de studiu a continuat în a treia zi, participanții îndreptându-se spre Croația, unde au fost vizitate:

În ultima zi, partenerii consorțiului au participat la prezentările studenților din cadrul atelierului internațional cu privire la rezultatele programului intensiv ce au avut ca studiu de caz orașul dunărean Sremski Karlovc, atelier coordonat de Universitatea din Novi Sad în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+, Creative Danube: Innovative Teaching for Inclusive Development in Small and Medium-Sized Danubian Cities, acronim: Danubian_SMCs (https://danubian-smcs.uauim.ro).

Partenerii DANUrB+ au avut posibilitatea de a oferi un feedback și de a evalua propunerile urbanistice prezentate de studenți, toate axate pe implicarea comunităților locale, demonstrând colaborarea valoroasă dintre cele două proiecte.

Experiențele extraordinare de-a lungul Dunării nu s-ar fi concretizat fără implicarea gazdelor locale, a stakeholderilor și a organizatorilor întregului eveniment - New Cultural Neighborhood (Serbia) și Nansen Dialogue Centre Osijek (Croația).

Mai multe detalii pe pagina DANUrB+: