Premio Piranesi – Prix de Rome 2024

Desfășurare: 24 august - 6 septembrie 2024

13 mai 2024

Concursul internațional „Premio Piranesi – Prix de Rome” dedicat studenților și absolvenților, este organizat de către Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma. Acesta se va desfășura în perioada 24 august - 6 septembrie 2024, la Roma și Villa Adriana, Tivoli, sub forma unui workshop de proiectare pe situri arheologice.

Premiul I constă într-o bursă de școlarizare în cadrul programului de masterat sau de cercetare oferite de Școala de Specializare a Accademiei Adrianea di Architettura e Archeologia din Roma.

Înscrierea la concurs este deschisă tuturor studenților din anii III, IV, V și VI, precum și absolvenților sub treizeci și cinci de ani, de la toate facultățile UAUIM.

Pentru înscriere este necesară trimiterea unui e-mail la una din adresele persoanelor de contact, la care se va anexa o scrisoare de intenție din care trebuie să rezulte motivele pentru care se dorește participarea la workshop. Data limită pentru înregistrarea participării este 10 iunie 2024. Ulterior se va organiza o selecție a candidaților, în limita unui număr de 20 de persoane.

Pentru studenții români, taxa de participare este de 600 EUR, din care 275 EUR se vor achita la înscriere. Taxa acoperă costurile de participare, cazarea pentru 13 nopți și deplasările Roma-Tivoli conform programului. Transportul va intra în atribuția participanților.

Pentru alte informații se poate consulta prezentarea sintetică atașată și site-ul internet: www.premiopiranesi.net

BANDO Premio-Piranesi-2024.pdf

Organizatori din partea UAUIM: