Premio Piranesi – Prix de Rome 2018

21 iunie 2018

Calendar-and-program-2018.pdf

Concursul internațional „Premio Piranesi – Prix de Rome”, dedicat studenților și absolvenților, este organizat de către Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma. Acesta se va desfășura în perioada 23 august - 5 septembrie 2018, la Roma și Villa Adriana, Tivoli, sub forma unui workshop de proiectare pe situri arheologice.

Participanții vor putea intra în contact cu arhitecți de talie internațională, în aceeași perioadă desfășurându-se concursul „Progettazione per la Grande Villa Adriana - Designing the Unesco buffer zone”, unde UAUIM este finalistă.

Premiul I constă într-o bursă de școlarizare în cadrul programului de masterat sau de cercetare oferite de Școala de Specializare a Accademiei Adrianea di Architettura e Archeologia din Roma.

Participarea la concurs poate fi echivalată cu practica din cursul anului școlar succesiv.

Înscrierea la concurs este deschisă tuturor studenților din anii III, IV, V și VI, precum și absolvenților sub treizeci și cinci de ani, de la toate facultățile UAUIM.

Pentru înscriere este necesară trimiterea unui e-mail la una din adresele persoanelor de contact, la care se va anexa o scrisoare de intenție din care trebuie să rezulte motivele pentru care se dorește participarea la workshop. Data limită pentru înregistrarea participării este 10 iulie 2018. Ulterior se va organiza o selecție a candidaților, în limita unui număr de 20 de persoane.

Pentru studenții români, taxa de participare este de 550 EUR, din care 250 EUR se vor achita la înscriere. Taxa acoperă costurile de participare, cazarea pentru 15 nopți, asigurarea medicala pe situri arheologice si deplasările Roma-Tivoli conform programului. Transportul va intra în atribuția participanților.

Pentru alte informații se poate consulta prezentarea sintetică atașată și site-ul internet: www.premiopiranesi.net

Persoane de contact:
Oana Diaconescu - tel: 0744.303.736, e-mail: onk_di@yahoo.com
Daniel Armenciu - tel: 0742.237.772, e-mail: daniel_armenciu@yahoo.com