Premio Piranesi Grand Prix de Rome, ediția 2012

1 octombrie 2012

În perioada 26 august - 8 septembrie 2012 s-a desfășurat la Roma PREMIO PIRANESI - PRIX DE ROME, concurs internațional pentru studenți și absolvenți, aflat la cea de-a X-a ediție, organizat de Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia din Roma. Seminarul a urmărit integrarea arhitecturii contemporane în situri arheologice și comunicarea directă cu instituțiile care gestionează bunurile de patrimoniu, propunând trei teme de proiectare: muzeul arheologic în zona sacră din Largo di Torre Argentina din Roma, teatrul, ca instalație temporară la Villa Adriana din Tivoli și imaginea coordonată, ca formă de comunicare strategică a intervenției muzeografice. În acest an s-au înscris 141 de studenți din Italia, Statele Unite ale Americii, România (15 participanți), Spania, Turcia, Franța, Rusia și Republica Moldova.

În comisiile de jurizare, alături de Fuensanta Nieto, Angelo Torricelli, Lucio Altarelli, Francisco Juan Vidal, Giuseppe Trieste, Marina Mattei, Ignacio Bosch, din partea Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, au fost prezenți conf.dr.arh. Beatrice-Gabriela Jöger și conf.dr.arh. Marius Marcu Lapadat, iar ca îndrumători de-a lungul seminarului asistenții: drd.arh. Daniel Armenciu și dr.arh. Oana Diaconescu.

Proiectele studenților români s-au distins în confruntarea cu ariile arheologice, evidențiind numeroase calități muzeografice și arhitecturale prin propunerile de valorificare a bunurilor imobile. Aceștia au fost distinși cu trei Premio Piranesi, trei mențiuni și cu Premiul Fiaba.

http://www.premiopiranesi.net/albo_oro_2012.html

Participanți la PREMIO PIRANESI - PRIX DE ROME 2012, cea de-a X-a Ediție:

Comisia I

Mențiune - Grupul 11

Mențiune - Grupul 21

Grupul 2

Comisia II

Premio Piranesi - Grupul 18

Grupul 7

Comisia III

Premio Piranesi

Premio Fiaba - Grupul 15

Premio Piranesi - Grupul 6

Mențiune - Grupul 17


6 iulie 2012: înscrieri pentru Premio Piranesi Grand Prix de Rome, ediția 2012

Concursul internațional dedicat studenților și absolvenților „Premio Piranesi – Prix de Rome”, este organizat de către Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma. Acesta se va desfășura în perioada 26 august - 8 septembrie, la Roma și Villa Adriana, Tivoli, sub forma unui workshop de proiectare pe situri arheologice.

Premiul I constă într-o bursă de 4.500 EUR care acoperă 75% din taxele de școlarizare ale programului de masterat sau de cercetare oferite de Școala de Specializare a Accademiei Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma.

Înscrierea la concurs este deschisă tuturor studenților din anii IV, V și VI, care au media la proiectare de minim 7.50, precum și absolvenților sub treizeci și cinci de ani.

Pentru înscriere este necesară trimiterea unui e-mail la una din adresele persoanelor de contact, la care se va anexa o scrisoare de intenție din care trebuie să rezulte motivele pentru care se dorește participarea la workshop. Data limită pentru înregistrarea participării este 6 iulie 2012. Ulterior se va organiza o selecție a candidaților, în limita unui număr de 20 de persoane.

Taxa de participare este de 250 EUR. Cazarea la Roma, masa și transportul vor intra în atribuția participanților. Organizatorii se vor implica în găsirea unei locații la prețuri convenabile pentru perioada desfășurării evenimentului.

Pentru alte informații se pot consulta prezentarea sintetică atașată și situl internet:
www.premiopiranesi.net.

PREMIO PIRANESI 2012 ENGLISH.doc

Persoane de contact: