Premio Piranesi – Prix de Rome, ediția 2017

Publicat 10 mai 2017, actualizat 27 septembrie 2017
27 septembrie 2017

Rezultate

În cadrul workshop-ului – concurs Premio Piranesi, Prix de Rome, organizat în perioada 24 august – 5 septembrie 2017, au participat circa 200 de concurenți din SUA, Turcia, Spania, Italia, Rusia și România. Grupul studenților români din partea UAUIM a fost îndrumat de asist. dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu, iar din comisia de jurizare a făcut parte prodecanul Facultății de Arhitectură de Interior lect. dr. arh. Oana Diaconescu – comisia 1.

Tema de concurs din acest an a urmărit revitalizarea programului termal din Villa Hadriana Tivoli, realizarea unui fântâni monumentale la scară teritorială și un proiect de identitate vizuală.

Echipele din care au făcut parte studenții români, precum și cele îndrumate de cadrele didactice ale UAUIM au obținut:

Grupul 17

Alexandru Cristian Besliu, Luna Eaton Sharon, Caroline Garfield, Ross Garfield, Arianna Latini, Anca Marin, Martina Nori, Benedetta Staccioli

Grupul 18

De Luca Daniele, Durazzi Enrico, Ivan Denisa, Magliola Alessandra, Petrescu Denisa Alexandra, Puppio Marica Noemi, Russo Alessandro, Schneider Andrew, Zaat Anna

Grupul 19

Junyang Liu, Kate Katz, Mattia Salvador, Riccardo Ronzani, Samuele Sciarretta, Simone Collinetti, Simone Parola, Yara Hantash

27 iunie 2017

Prelungire înscriere

Notă Termenul de inscriere se prelungeste pana la data de 4 iulie 2017

Concursul internațional „Premio Piranesi – Prix de Rome” dedicat studenților și absolvenților, este organizat de către Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma. Acesta se va desfășura în perioada 23 august - 5 septembrie 2017, la Roma și Villa Adriana, Tivoli, sub forma unui workshop de proiectare pe situri arheologice.

Participanții vor putea intra în contact cu arhitecți de talie internațională.

Premiul I constă într-o bursă de școlarizare în cadrul programului de masterat sau de cercetare oferite de Școala de Specializare a Accademiei Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma.

Participarea la concurs poate fi echivalată cu practica din cursul anului școlar succesiv.

Înscrierea la concurs este deschisă tuturor studenților din anii III, IV, V și VI, precum și absolvenților sub treizeci și cinci de ani, de la toate facultățile UAUIM.

Pentru înscriere este necesară trimiterea unui e-mail la una din adresele persoanelor de contact, la care se va anexa o scrisoare de intenție din care trebuie să rezulte motivele pentru care se dorește participarea la workshop. Data limită pentru înregistrarea participării este 28 iunie 2017 4 iulie 2017. Ulterior se va organiza o selecție a candidaților, în limita unui număr de 20 de persoane.

Pentru studenții români, taxa de participare este de 550 EUR, din care 250 EUR se vor achita la înscriere. Taxa acoperă costurile de participare, cazarea pentru 15 nopți, asigurarea medicala pe situri arheologice si deplasările Roma-Tivoli conform programului. Transportul va intra în atribuția participanților.

Pentru alte informații se poate consulta prezentarea sintetică atașată și site-ul internet: www.premiopiranesi.net

Persoane de contact: