Premio Piranesi — Prix de Rome, ediția 2013

Publicat 27 iunie 2013, actualizat 8 octombrie 2013

În perioada 25 august - 7 septembrie 2013 s-a desfășurat la Roma cea de-a XI-a ediție PREMIO PIRANESI - PRIX DE ROME, concurs internațional pentru studenți și absolvenți, organizat de Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia din Roma. Seminarul a urmărit integrarea arhitecturii contemporane în contextul unui sit arheologic și comunicarea directă cu instituțiile care gestionează bunurile de patrimoniu, propunând trei teme de proiectare: un nou acces în Villa Adriana prin realizarea unui pavilion cultural, teatrul ca instalație temporară în contextul vestigilor romane și imaginea coordonată, ca formă de comunicare strategică a intervenției muzeografice. Au participat studenți din Italia, Statele Unite ale Americii, România, Spania și Turcia.

În comisiile de jurizare, alături de nume precum Luca Basso Peressut, Angelo Torricelli, Lucio Altarelli, Giuseppe Trieste, Marina Mattei sau Susan Weiler, din partea Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, a fost prezentă doamna Prorector conf. dr. arh. Beatrice-Gabriela Jöger, iar ca îndrumător pe parcursul workshop-ului, asist. dr. arh. Daniel Nicolae Armenciu.

Proiectele studenților români s-au distins în confruntarea cu ariile arheologice, evidențiind numeroase calități muzeografice și arhitecturale prin propunerile de valorificare a bunurilor imobile. Aceștia au fost distinși cu un Premio Piranesi și o mențiune.

Participanți la PREMIO PIRANESI - PRIX DE ROME 2013, cea de-a XI-a Ediție:

Premio Piranesi — Prix de Rome - Grupul 7

Mențiune - Grupul 22

Grupul 9


27 iunie 2013

Prelungirea perioadei de înscrieri pentru „Premio Piranesi – Prix de Rome”, ediția 2013

Concursul internațional dedicat studenților și absolvenților „Premio Piranesi – Prix de Rome”, este organizat de către Accademia Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma. Acesta se va desfășura în perioada 25 august - 7 septembrie, la Roma și Villa Adriana, Tivoli, sub forma unui workshop de proiectare pe situri arheologice.

Premiul I constă într-o bursă de 4.500 EUR care acoperă 75% din taxele de școlarizare ale programului de masterat sau de cercetare oferite de Școala de Specializare a Accademiei Adrianea di Architettura e Archeologia Onlus din Roma.

Înscrierea la concurs este deschisă tuturor studenților din anii IV, V și VI, care au media la proiectare de minim 7.50, precum și absolvenților sub treizeci și cinci de ani.

Pentru înscriere este necesară trimiterea unui e-mail la una din adresele persoanelor de contact, la care se va anexa o scrisoare de intenție din care trebuie să rezulte motivele pentru care se dorește participarea la workshop. Data limită pentru înregistrarea participării este 7 iulie 2013. Ulterior se va organiza o selecție a candidaților, în limita unui număr de 20 de persoane.

Taxa de participare este de 250 EUR, din care 100 EUR se vor achita in luna iulie, la o dată stabilită de comun acord, după confirmarea înscrierii. Cazarea la Roma, masa și transportul vor intra în atribuția participanților. Organizatorii se vor implica în găsirea unei locații la prețuri convenabile pentru perioada desfășurării evenimentului.

Pentru alte informații se poate consulta prezentarea sintetică atașată și site-ul internet: www.premiopiranesi.net

Persoane de contact: