PID-15 Proiect design habitaclu minimal

Facultatea de Arhitectură de Interior / Design de Produs
anul IV, sem 1, 2022-2023 | Disciplină obligatorie | Ore/săptămână: 4P | Credite ECTS: 6
Departament:
Proiectare de Interior și Design
Titular:
Lect. Gianinio Costinel Georgescu
Colectiv:
designer Gianini Georgescu, arh Teodor Zoran, arh. Ana Mihaela Faciu, arh. Mircea Bivolaru
Obiective:
Pr. 1. Ambient. Exercițiul isi propune sa se constituie intr-o introducere in problematica locuirii; conditia temporara si minimala a resurselor obliga la abordari neconventionale, iar cerintele ce rezulta din exigenta de mobilitate adauga dificultati sporite acestui proiect. Analizele complexe, si exigenta de a raspunde concomitent la numeroase cerinte, fac din rezolvarea acestui proiect “o piatra de incercare”, cu atit mai mult cu cit intreg back groundul anterior al studentului, trebuie reevaluat in noile conditii.
Etapizarea, cu accente diferite si obiective didactice specifice fiecarei faze, conduce studentul de la munca de documentare la solutia tehnica de executie.
Conținut:
Pr.1, Amenajarea unui velier cu destinatie turistica si care pe linga doi membri ai echipajului sa aiba capacitatea de a gazdui 4 turisti. Faza 1=documentare; ipoteze asupra conceptelor si strategiei de abordare. Faza 2=elaborarea planulurilor si definirea functiunilor impreuna cu modalitatea de exploatare a ambarcatiunii. Faza 3=definitivarea planurilor cu elaborarea de sectiuni si schitarea detaliilor tehnice. Faza 4=clarificari conceptuale si elaborarea atmosferei ambientale; elementele ce vor materializa aceasta atmosfera. Etapa finala: alegerea unei zone si detalierea pina la proiectul de executie.
Metoda de predare:
Prelegere, prezentare de tema urmata de sedinte de analiza, corectura a fiecarei piese ce compune proiectul, intocmirea planului de documentare, urmata de o etapa de studiu volumetric si stilistic.
Mod de evaluare:
Se evalueaza fiecare faza. La predarea finala, studentul prezinta proiectul, si isi argumenteaza optiunile.