ARCHITECTURIADA este un eveniment organizat anual de studentii de la Universitatea de Arhitectura din Belgrad. De la an la an, importanta acestuia creste și tinde să se transforme intr-o manifestare de interes balcanic. In acest an, pe langa studentii sarbi, atat din Belgrad cat și din Novi-Sad și Podgorita, au mai participat studenti ai facultatilor de arhitectura din Bania Luka, Saraevo, Skopie, Liubliana, Zagreb și Bucuresti.

vedere panoramica a orașului Budva
vedere panoramica a orașului Budva

Evenimentul s-a desfasurat de-a lungul a cinci zile, intre 19 și 23 mai, în statiunea Budva, aflata în Muntenegru pe malul marii Adriatice.

orasul vechi - Budva
orasul vechi - Budva

Pogramul manifestarii a inclus activități arhitecturale cu tema dezvoltare durabila - arhitectura ecologica și activități sportive – basket, fotbal, volei și tennis de masa.

Prezentarile au incus prelegeri ale profesorilor pe tema amintita mai sus, cat și proiecte studentesti, dintre care cele mai reusite au fost premiate la final.

prezentarea doamnei profesoare Cristina Ochinciuc
prezentarea doamnei profesoare Cristina Ochinciuc

Din partea Universitatii de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu au participat:

Prezentarile au avut ca scop schimbul de informatii în privinta arhitecturii ecologice și a dezvoltarii durabile dintre universitatile participante. De asemenea au fost luate în calcul proiectele realizate in acest domeniu de fiecare tara în parte și modul în care acestea pot fi concretizate.

Reprezentantii UAUIM au prezentat urmatoarele teme în cadrul discutiilor:

În cadrul proiectelor realizate de studenti, s-au distins trei dintre acestea.

"Reconversia Combinatului de la Hunedoara", proiect de diploma al studentilor Alexandra Litu și Cristina Barna, a luat locul intai pentru complexitatea proiectului și detalierea în amanunt a modului în care arhitectura industriala poate fi integrata prezentului.

"Reabilitare Urbana – Axa feroviara Progresul", proiect de urbanism realizat de Ioana Vanda Ispas, Toader Popescu și Emil Burbea a luat locul al treilea.

Proiectul premiat cu locul intai la concursul ISOVER, realizat de studentii Elena Stoian, Andrei Victor Gutu.

Prezentare Reconversie Hunedoara Prezentare Bucuresti-Sud Prezentare proiect ISOVER
Prezentare Reconversie Hunedoara Prezentare Bucuresti-Sud Prezentare proiect ISOVER

La intrecerile sportive au participat echipa de baschet a UAUIM, reprezentata de Razvan Blendea, Vlad Mitric și Adrian Moleavin și de asemenea Adrian Moleavin și George Adam pentru tennis de masa.

Basket Bucuresti-Novisad Tenis de masa - George Adam
Basket Bucuresti-Novisad Tenis de masa - George Adam

Alte detalii în legatura cu acest eveniment pe www.architecturiada.org sau ioanavanda@yahoo.com

Galerie foto


Belgrad

Belgrad

Budva

Hotelul Slovenska Plaza

Kotor