Acces la baze de date științifice

_dedicat tuturor membrilor comunității academice UAUIM: cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți

Prin intermediul proiectului SCHOLAR ARCHITECT – Perfecționarea și creșterea calității științifice în învățământul de arhitectură, finanțat prin CNFIS-FDI-2020-0655, UAUIM beneficiază de acces la următoarele baze de date:

ProQuest Art and Architecture in Video – O colecție de filme în streaming online, oferă peste 500 de ore de documentare și interviuri care ilustrează teoria și practica unei varietăți de forme de artă și furnizează contextul necesar analizei critice. Ideal atât pentru cursuri de licență, cât și pentru studii superioare, lucrările în cadrul acestei colecții oferă un instrument dinamic pentru îmbunătățirea înțelegerii mediilor vizuale.

Jstor Sustainability Collection – Reunește reviste cheie, precum și rapoarte de cercetare deschise de la think-tank-uri de nivel mondial. Colecția privește durabilitatea și rezistența printr-o lentilă largă și se întinde pe mai mult de 30 de discipline. Prima dintre colecțiile tematice ale JSTOR, Sustenabilitatea prezintă cercetări academice și politice deschise privind stresurile de mediu și impactul acestora asupra societății. Această colecție include 115 reviste și peste 5.400 de rapoarte de cercetare de la peste 30 de institute de politici.

EBSCO Art and Architecture Complete – Indexează aproximativ 790 de reviste științifice și alte tipuri de publicații periodice, dintre care peste 360 de reviste sunt disponibile cu text integral. De asemenea, în această bază de date sunt disponibile conținutul integral al aproximativ 220 de cărți și o colecție de peste 63.000 de imagini.

Modalitate de acces mobil:

Pentru acces mobil la bazele de date ProQuest Art and Architecture in Video și Jstor Sustainability Collection urmați pașii menționați în Ghidul Enformation. Pentru o activare mai rapidă și fără probleme vă recomandăm să vă creați cont utilizând adresa de e-mail instituțională.

Pentru baza de date EBSCO Art and Architecture Complete puteți solicita datele de acces mobil prin e-mail trimis la adresa anda.sfintes@uauim.ro. Vă recomandăm ca solicitarea să fie transmisă de pe o a adresă de e-mail instituțională sau să fie însoțită de o dovadă a calității de membru al comunității academice UAUIM (card ISIC, carnet student etc.).

Pe lângă bazele de date abonate puteți accesa resurse în regim open acces. O listă cu astfel de resurse, de interes pentru UAUIM, vă este pusă la dispoziție prin intermediul proiectului SCHOLARH.

Site-ul enformation menționează, de asemenea, baze de date open access:
www.e-nformation.ro/resurse/resurse-open-acces.

Vă anunțăm că în toamnă vor fi organizate prezentări dedicate modului de utilizare a bazelor de date. Dacă aveți nevoie de ajutor în accesarea acestora între timp puteți apela la serviciile de consiliere disponibile prin Programul de consiliere privind accesarea și scrierea de lucrări științifice .

Pentru a fi la curent cu alte activități dezvoltate în cadrul proiectului SCHOLAR ARCHITECT – Perfecționarea și creșterea calității științifice în învățământul de arhitectură puteți urmări pagina de facebook https://www.facebook.com/scholarhuauim și pagina UAUIM dedicată proiectului: https://www.uauim.ro/cercetare/scholarh/.