Cultura vizuală în spațiile subterane de tranzit

Proiect cultural sesiunea II/2011

Aria: Educație culturală

Beneficiar: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București - Facultatea de Arhitectură de Interior (UAUIM - FAI)

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Durată: 29.07.2011 - 30.11.2011

Scopul proiectului: Conștientizarea atât a publicului larg cât și a comanditarilor cu importanța culturii de masă, prin coborârea operelor de artă în cele mai circulate zone din București. Se încearcă prin acest proiect atât crearea unor spații expoziționale personalizate în pasajele și stațiile de metrou, cât și umanizarea acestor zone subterane de tranzit. La fel de importante sunt problemele legate de promovarea conceptelor, proiectelor de arhitectură de interior și design ale studenților prin implicarea acestora în executarea propriilor proiecte.

Sumarul proiectului: realizarea unor structuri spațiale modulare de afișare și ședere pentru pasajul subteran de la Universitate, în urma unui concurs studențesc desfășurat în două faze: concurs de idee (faza 1) și proiect de execuție (faza 2). Structurile vor fi realizate din carton kraft și concepute din module, pentru o asamblare mai ușoară și pentru posibile reconfigurări ulterioare în același spațiu sau în alte zone.

Echipă proiect: Coordonator: Dorina Onescu-Tărbujaru. Membrii echipei: Mihaela Lazăr Balan, Mihaela Șchiopu, Elena Dinu.


EXPOZIȚIE PROIECTE

Montaj

Panouri

Expoziția finală