Raport rezumat Archy fest.pdf

Contract nr. 965 încheiat în data de 19.07.2023
Beneficiar: Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București.
Coordonat de Facultatea de Arhitectură de Interior
Finanțator: Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București acasă 2023”
Titlul proiectului cultural: ARCHY FEST- ARCHITECTURAL HYPOSTASSES
Durată: 17.07.2023 – 15.11.2023
Website https://www.archyfest.com/

Scopul proiectului

Proiectul cultural se desfășoară în contextul dat de împlinirea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură, de sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea Facultății de Arhitectură de Interior, a 20 de ani de Secție de Design de Produs din cadrul UAUIM București și a Zilei Mondiale a Arhitecturii.

În București avem cea mai importantă Universitate de Arhitectură din țară, precum și Filialele OAR și UAR cu cel mai mare număr de membri, cea mai mare comunitate a breslei. În același timp însă, aici relația dintre cetățeni și arhitecți este în mare măsură nefuncțională, fapt ce se poate sesiza prin simpla parcurgere a străzilor orașului. Publicul, în marea sa majoritate, nu înțelege importanța și complexitatea acestei meserii - pe lângă furnizarea de acte pentru autorizările obligatorii.

Proiectul își dorește să aducă arhitectura în stradă și să creeze o conexiune autentică între comunitatea profesională și publicul larg. Prin intermediul expozițiilor, instalațiilor, prezentărilor, workshop-urilor și activităților creative, proiectul oferă o platformă de exprimare și interacțiune cu cetățenii interesați de arhitectură.

Sumarul proiectului

ARCHY FEST s-a desfășurat pe strada Edgar Quinet și în porticul UAUIM intre 29 septembrie și 1 octombrie 2024.

În cadrul festivalului cetățenii au avut ocazia să se întâlnească cu:

Echipa

Echipa autori și coordonare proiect :

Echipa de management UAUIM

Echipa de management OAR București

Curatori

Parteneri

Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din Romania, Fundația Cărturești, Asociația Arhitecților de Interior din România AAIR, De-a Arhitectura, SG Studio S.R.L. – editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro, Igloo MEDIA, Liceul “Dimitrie Paciurea” București, S.C. Societatea Spațiul Mesteshukar Butiq S.R.L., Poster S.R.L., Cabinet S.R.L., The Nose Advertising, Fabrica de Profile, GGS Safe Solutions, Cartierul Creativ, Anuala de Arhitectură, Asociația Barză Viezure Mânz, Revista Arhitectura, Caparol.