UAUIMEvenimenteSesiune de comunicări științifice: „Sticla, paradigmă inovativă în arhitectură”

Sesiune de comunicări științifice: «Sticla, paradigmă inovativă în arhitectură»

Publicat 27 aprilie 2015, actualizat 5 iunie 2015

Sibiu, 6-7 iunie 2015

Sesiune Sibiu2015-anunt.pdf

Program Sibiu2015 Sticla2.pdf

Continuând seria întâlnirilor profesionale intitulate ”Atelierele de la Sibiu”, Departamentul de Științe Tehnice UAUIM organizează în perioada 6-7 iunie 2015 sesiunea de comunicări științifice cu tema „Sticla, paradigmă inovativă în arhitectură”. Evenimentul se adresează cadrelor didactice, cercetătorilor, arhitecților, altor profesioniști în domeniu, precum și studenților. Tema propusă în acest an deschide un ciclu de dezbateri profesionale grupate sub titlul generic ”Materiale și Tehnici pentru Arhitectură” care doresc să pună în discuție diverse aspecte conceptuale, estetice și/sau tehnologice referitoare la materialele de construcție ca suport fizic al creației de arhitectură.

Încă din vechime, utilizarea sticlei a fost o adevărată provocare pentru creatorul de arhitectură, incitând la o permanentă reinventare a paradigmelor de proiectare și demonstrând totodată versatilitatea acestui material. Pe de altă parte, gama extrem de variată de utilizări imaginate a fost însoțită de permanente perfecționări de ordin tehnologic și inovări aduse materialului. Sesiunea de comunicări cu titlul „Sticla, paradigmă inovativă în arhitectură” își propune deci să ilustreze multiplele ipostaze de utilizare a sticlei în spațiile construite, evidențiind totodată diversele calități ale materialului. Se dorește punerea în discuție atât a caracteristicilor ce privesc percepția arhitecturii prin intermediul simțurilor, cât și a caracteristicilor fizice ale sticlei care fac posibile diverse utilizări, uneori spectaculoase, fără a omite rolul său în asigurarea confortului din spațiile interioare, în condițiile restricțiilor actuale privind consumul de energie.

Cei interesați să participe sunt invitați să trimită un rezumat (250-300 de cuvinte) în limba română și engleză, pe adresa secretariatului sesiunii de comunicări științifice – dr. arh. Daniel Armenciu, e-mail daniel_armenciu@yahoo.com, până la data de 17.05.2015. Rezumatele primite vor fi selectate prin peer-review.

Calendar de desfășurare:

Colectivul de organizare:

Informații suplimentare pot fi obținute de la secretariatului sesiunii de comunicări științifice, la adresa de e-mail: daniel_armenciu@yahoo.com.