UAUIMEvenimenteExpoziția „Arhiva de proiecte și idei din cadrul cursului de Finisaje speciale” – ed. 4

Expozitia „Arhiva de proiecte si idei din cadrul cursului de Finisaje speciale” – editia a 4-a

7 februarie 2018

Desfasurare: hol Decanat FAI, etaj 3, corp vechi, 07 - 14 februarie 2018

Organizata anual si ajunsa deja la a 4-a editie, expozitia intitulata: „Arhiva de proiecte si idei din cadrul cursului de Finisaje speciale” se va deschide incepand cu ora 14:30 in holul Decanatului FAI (Facultatea Arhitectura de Interior), etaj 3, corp vechi.

Vor fi expuse proiectele studentilor anului 3 de la specializarea Arhitectura de Interior, derulate in acest semestru in cadrul cursului de Finisaje speciale.

Va invitam sa ne si admirati cu aceasta ocazie prototipurile panourilor expozitionale realizate in cadrul workshopului intitulat: Panouri expozitionale modulare demontabile pentru UAUIM, panouri ce au fost realizate de catre fiecare echipa de studenti la scara 1/1. Prototipurile vor fi diferite de la o echipa la alta, astfel ca veti putea vedea o paleta cu multiple variante de rezolvare a aceleiasi teme de proiect, de la care s-a pornit.

Aceste panouri expozitionale vor vorbi de la sine despre demersul pornit de la o idee, un concept, parcurgand toate etapele unui proiect pana la modul de realizare practica a acestora. Fiecare echipa va expune propriul proiect prin intermediul pieselor desenate si randate, iar apoi aceste planse vor fi expuse pe propriul panou executat de catre aceeasi echipa.

Componenta artistica, denumita creativitate, se intrepatrunde indivizibil cu aspectele tehnice, rezultate din necesitatea realizarii prototipurilor, care respecta cat mai fidel cerintele temei, intr-o forma cat mai inspirata si mai originala.

Lumea de astazi, aflata intr-o continua dinamica si metamorfoza, ne stimuleaza sa gandim in directia gasirii unor solutii cat mai adaptabile la situatii si contexte variate legate de loc si de spatiu. Totul de misca, se transforma, se depoziteaza in locuri cat mai restranse cu putinta, iar aceste cerinte de tema nu ar trebui sa ne preocupe numai pe noi cei implicati in derularea acestui proiect, ci pe toti ceilalti arhitecti, prezenti si viitori deopotriva.

Jocul a fost si de aceasta data, unul dintre cele mai importante demersuri ale experimentului la care am participat. Asa cum spune Mircea Eliade:

„Dacă ar trebui să-mi rezum în puține cuvinte experiența mea, aș spune că jocul m-a dus mereu tot mai departe, tot mai adânc în real. Și filozofia mea s-ar reduce la o singură dogmă: Joacă-te!”.

Este una din tezele fundamentale imuabile, care ar trebuie sa calauzeasca mereu spiritul creativ al celor care profeseaza arhitectura

Va asteaptam cu bucurie sa ne admirati realizarile,
Coordonatorul Expozitiei: conf.dr.arh. Gabriela Mindu