Workshop: „Panouri expozitionale modulare demontabile pentru UAUIM” - 7 februarie 2018

7 februarie 2018

Ne face placere sa va invitam sa participati alaturi de colegii vostri din Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu”, la workshopul intitulat: Panouri expozitionale modulare demontabile pentru UAUIM, ce va avea loc in data de 07.02.2018. Prelegerile participantilor vor avea loc in Sala A4, situata la etajul 3 in corpul vechi al universitatii, incepand cu ora 14:30.

Este un proiect nascut din necesitatea fireasca a extinderii spatiilor de expunere pentru proiectele studentesti desfasurate in cadrul universitatii noastre. Spatiile actuale insuficiente in care se organizeaza expozitiile, dar si nevoia de a gasi solutii mai flexibile si mai adaptabile la cerinte variate de expunere, sunt alte doua cerinte de la care a pornit tema acestui proiect.

Un alt aspect important al temei a fost si acela al cresterii vizibilitatii universitatii cat si a prestigiului ei, atat in interiorul cat si in afara acesteia. Spatiile interioare ale universitatii pot gazdui permanent expozitii legate de activitatile ce se desfasoara in perimetrul acestui lacas de invatamant.

Vizitele periodice pe care le gazduim din partea diferitelor foruri internationale din domeniul arhitecturii, precum si vizite ale unor oameni de cultura si de arta, dar si o serie insemnata de absolventi ai facultatii plecati in toate colturile lumii, intorsi sa sarbatoreasca absolvirea studiilor in aceasta universitate, ne-a determinat sa demaram acest proiect atat de necesar si de actual.

Comisiile RIBA - Royal Institute of British Architects, care ne viziteaza din 4 in 4 ani (ultima data fiind in urma cu doar 3-4 luni), dar si Comisiile de Diploma cu participare internationala pe care le gazduim in fiecare an la Mincu, sunt doar cateva din nenumaratele ocazii de a le prezenta celorlalti cate ceva despre ceea ce facem si cine suntem noi.

Coexistand intr-un spatiu unic de invatamant 3 facultati distincte, este de la sine inteles ca efervescenta creativa este cu atat mai reliefata prin diversitatea programelor oferite.

Daca nu aici in perimetrul „incubatorului” de idei indraznete, ce se nasc si apoi sunt ajutate sa parcurga toate etapele pana la realizarea lor, nu sunt initiate teme care sa gaseasca solutiile potrivite pentru a pune in valoare patrimoniul acestei intitutii, atunci unde?

Daca nu studentii la arhitectura sa participe in mod activ la punerea in valoare a realizarilor infaptuite an de an de toti cei implicati in formarea noilor generatii de profesionisti, atunci cine?

Speram ca ne vom bucura de prezenta voastra la aceasta manifestare pentru a va impartasi din impresiile, gandurile si realizarile noastre, care vor ramane si dupa ce acest experiment practic va lua sfarsit.

Expozitia cu prototipurile panourilor expozitionale realizate de studenti se va desfasura incepand cu data de 07.02.2018 la ora 14:00 in holul Decanatului FAI, situat la etajul 3, corp vechi.

Va asteptam.
Coordonator Workshop: conf. dr. arh. Gabriela Mindu