Workshop “ALL IN! The Biodiverse, Decarbonized, and Healthy City”

Lector: Prof.dr.arh. Emanuele Naboni

Desfășurare: vineri 21 iunie 2024 orele 10:00-13:00, Sala de Consiliu, UAUIM

18 iunie 2024

Workshopul explorează arhitectura din perspectivele biodiversității, a amprentei reduse de carbon și a sănătății, cu scopul de a combate schimbările climatice. Se va sublinia rolul proiectării, prin aplicarea strategiilor științifice și bazate pe cercetare, prin intervenții scalate de la planificarea urbană până la detaliile arhitecturale, implicând studii de caz din Orientul Mijlociu, Europa, SUA și China, unde Emanuele Naboni a oferit consultanță. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Emanuele Naboni, expert în arhitectura regenerativă și design urban, a predat la instituții de renume global precum Norman Foster Institute, EPFL, și UC Berkeley. A lucrat cu NASA și BIG și a fost cercetător la Lawrence Berkeley National Laboratory. Este consilier pentru Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății, și consultant pentru Atkins Realis. Mai multe detalii despre Emanuele Naboni pot fi consultate la https://www.linkedin.com/in/emanuelenaboni/.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului 2022-1-BG01-KA220-HED-000089080 INCEPT: Sustainability and Energy Efficiency Principles in Architectural Education: Towards Designing Climate Neutral and Inclusive Buildings.

Termen limită pentru acceptarea înscrierilor: joi, 20 iunie 2024, ora 18:00

Date de contact pentru înscriere sau alte întrebări:
lector dr. arh. Daniel N. Armenciu, armenciu.daniel@gmail.com