Universitatea de Vară Sibiu 2016

Publicat 29 iunie 2016, actualizat 11 iulie 2016
29 iunie 2016

Perioada de inscrieri pentru a II-a etapa a UV Sibiu 2016 se prelungeste pana pe 12 iulie.

Haideti sa ne imaginam impreuna cum poate Sibiul sa isi recupereze raul!

Voua ce v-ar placea sa faceti in avea zona, daca ati fi locuitori ai orasului?

Ce fel de spatii pubice credeti ca ar fi potrivite? Credeti ca s-ar putea intampla ceva in zona raului, in timpul Festivalului International de Teatru? Cum ar fi Cibinul oare responsabil fata de sibieni si de turisti?

Pentru mai multe detalii despre UV Sibiu 2016:
https://www.facebook.com/UV-Sibiu-143691705962293/

29 iunie 2016

Tema UV Sibiu 2016 este râul Cibin, în rolul său de exponent privilegiat al provocărilor urbanistice cu care se confruntă Sibiul în ziua de astăzi.

  • formează o axă verde-albastră continuă, care are capacitatea de a structura sistemul de spații verzi ale Sibiului și are capacitatea de a îmbunătăți legătura între centrul istoric al Sibiului, cartierele adiacente și regiunea limitrofă orașului;
  • constituie o platformă ideală pentru conștientizarea importanței pe care activitățile în aer liber o au pentru calitatea vieții în Sibiu;
  • ordonează o varietate bogată de țesuturi urbane, fiecare cu provocările sale specifice. Unul din aceste elemente importante este zona industrială, care este în momentul de față înschisă parțial și nefuncțională.

Perioada de desfășurare

Universitatea de Vară Sibiu 2016 se va desfășura în perioada 11-24 iulie 2016, în două etape complementare, astfel:

  • 11-18 iulie 2016
  • 16-24 iulie 2016

Studenții se pot înscrie pentru oricare din perioadele de mai sus sau pot opta pentru participarea integrală.

Etapa I

Transpunerea în limbaj grafic a propunerilor cuprinse în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu (SIDU), pornind de la viziunile și ideile comunității locale din Sibiu. Cartarea acestor viziuni și a acestor idei se va face prin intermediul metodelor pedagogice și de investigație URBOTECA.

Etapa II

Identificarea acelor spații, de-a lungul râului, care au potențial de a deveni spații publice amenajate, de care locuitorii să poată beneficia constant, asupra cărora se poate interveni cu resurse minime. Găsirea de soluții activare a zonelor identificate, care să aducă un plus la scara întregului oraș, să transforme zona ce actualmente este una de tranzit pentru circulația auto, într-un spațiu verde cu funcțiuni publice, pentru pietoni și bicicliști.

Activități:

  • Prelegeri publice
  • Consultare publică
  • Ateliere îndrumate
  • Sustinere publică a propunerilor
  • Expoziție

Condiții de participare

Universitatea de Vară Sibiu 2016 este dedicată atât studenților din domeniile strâns legate de dezvoltarea urbană (urbanismul, arhitectura, peisagistica, sociologia urbană și antropologia) cât și celor din alte zone de studiu, preocupați de tema din acest an.

Înscriere

CV + scrisoare de intenție

Termen limită:
1 iulie 2016 - etapa I
8 iulie 2016 - etapa II

Taxă de participare
400 lei/participant - 10 - 24 iulie
200 lei/participant - etapa I (10 - 18 iulie)
200 lei/participant - etapa II (16 - 24 iulie)

Înscriere și informați suplimentare la:
office@heritas.ro
contact.uvsibiu@gmail.com