FORME ARHITECTURALE-FORME SCULPTURALE

15 iunie 2007

EDITIA I Tabara de creatie de la Dealu Frumos

PERIOADA 29 AUGUST-7 SEPTEMBRIE 2007

Organizator: Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Participanti:

CONCURS ADRESAT STUDENTILOR DE LA:

Contextul aparitiei taberei

Școala noastră și-a îmbogățit activitatea cu Centrul Universitar de Studii in Arhitectura Vernaculară de la Dealu Frumos , lânga Agnita - Făgăraș. Fortificația este dată în comodat Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” pentru a o proteja și a realiza un centru universitar de studii în arhitectura vernaculară. Sediul acestui nou infiintat organism este gazduit de o Bazilica romanica si fortificatiile acesteia de secol al XIII-lea, intr-un peisaj transilvanean autentic. Ansamblul, concesionat pe o perioada de 30 ani universitatii noastre, va fi teatrul evenimentelor ce se vor desfasura aici cu tema Arhitectura Vernaculara si in acelasi timp scena de aplicare a metodelor de conservare si restaurare invatate sau propuse spre aplicare.

Mai multe detalii despre locatie se pot obtine de pe pagina de internet: www.uauim.ro/cercetare/dealufrumos

Avand in vedere frumosul climat transilvanean si valoarea istorica a cetatii fortificate de la Dealu Frumos, tabara de creatie isi propune sa creeze obiecte sculpturale care vor ramane in proprietatea organizatorului (Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”) si vor fi amplasate in jurul obiectivului de la Dealu Frumos sau in interiorul acestuia. Decizia legata de amplasarea definitiva a acestor obiecte se va lua la terminarea acestei tabere dupa realizarea unui proiect care propune diverse amplasamente intr-o comisie a carei componenta va include (Director centru: Conf.Dr.Arh. Sergiu NISTOR, Rector Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Prof. Dr. Arh. Emil Barbu POPESCU si Director tabara: Asist. Dr. Arh. Daniel COMSA)

Conditii asigurate de organizator:

Se asigura piatra si lemn pentru sculptura/ instalatii de dimesiuni medii (1,5-2 m inaltime)

Se asigura cazarea pentru un numar de 15 studenti si masa in regim de catering pentru acestia si pentru cadrele didactice care ii insotesc pe intreaga perioada.

Din partea Facultatatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, va participa un cadru didactic care isi va insoti studentii pe intreaga perioada. De asemena transportul de la Timisoara la Dealu Frumos si uneltele pentru sculptura vor fi asigurate de catre Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Transportul de la Bucuresti la Dealu Frumos va fi asigurat de catre Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si pentru studentii de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Conditii de participare:

Participantul trebuie sa fie student la una dintre institutiile participante (expuse mai sus).

Studentii vor realiza una-doua propuneri de obiect care vor fi detaliate intr-un mod grafic la alegere, care sa fie suficient pentru intelegerea ansamblului propus. Toate aceste propuneri vor fi scanate si trimise (intr-un format electronic care sa nu depaseasca 2 MB) pe adresa dancomsa@yahoo.com impreuna cu o scurta prezentare scrisa si datele de identificare ale fiecaruia: nume, prenume, student anul, universitatea, facultatea, numar de telefon, adresa.

Data limita de trimitere a materialelor este 15 iulie 2007, iar pana pe data de 1 august 2007 cei selectati vor fi contactati si anuntati.

DIRECTOR TABARA: ASIST. DR. ARH. DANIEL COMSA