Expozitia ATITUDINI - Luni 15 noiembrie 2004

In cadrul celei de-a patra editii a Saptamanii Arhitecturii, luni 15 noiembrie 2004, la ora 13,00 a avut loc – in holul bibliotecii Universitătii - vernisajul expozitiei ATITUDINI. Ea cuprinde lucrări ale tinerilor arhitecti, asistenti la catedra de Istoria si Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului. Lucrări de cercetare, proiecte de concurs, proiecte de revitalizare a unor zone din patrimoniul industrial, proiecte destinate să conserve si sa puna in valoare patrimoniul arheologic, proiecte de restaurare – lucrările prezentate acopera aproape intreaga gama de lucrări specifice conservării patrimoniului. Expozitia se constituie intr-o oglinda a activitatii in domeniu a reprezentantilor unei noi generatii de arhitecti: Arina Nitulescu, Irina Iamandescu, Virgil Apostol, Stefan Balici, Petru Mortu, Gabriel Panasiu și Adrian Craciunescu.

Expozitia a fost organizată de prof. dr. arhitect Anca Bratuleanu si conf. dr. arh. Sergiu Nistor și este prezentata pentru a doua oara, după ce, intr-o prima forma, a fost gazduita la Venetia, la Institutul roman de cultura si cercetare umanistica "Nicolae Iorga", in perioada 5-17 octombrie 2004.

Organizarea expozitiei și prezentarea ei la Venetia și Bucuresti a fost sprijinită de Dl. Serban Sturdza, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania și sustinuta material de Dl. Dan Dragoiu, prin Concept Electronics și Dna. ministru secretar de stat Ileana Tureanu, prin MTCT și Compania de Investitii.

Imagini din expozitia de la Venetia:

Imagini din expozitia din cadrul Saptamanii arhitecturii, UAUIM, noiembrie 2004:

* * *