Saptamana Arhitecturii, editia a 4-a, noiembrie 2004

Organizator Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Bucuresti

COMUNICAT DE PRESA

In perioada 12-19 Noiembrie 2004 Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti organizeaza manifestari in cadrul celei de-a 4-a editii a Saptamanii Arhitecturii. Anul acesta manifestarile sunt dedicate aniversarii a 140 de ani de la infiintarea in Romania, pentru prima data, prin decreta al domnitorului A. I. Cuza a unor forme de invatamant superior tehnic ingineresc "Scoala de Ponti si Sosele, de Mine si Arhitectura" ce au pus bazele aparitiei facultatilor autonome de arhitectura (Scoala Superioara de Arhitectura - 1904) si constructii.

Cu acest prilej Vineri 12.11.2004 ora 10.30 - 12.00 în Sala Frescelor a UAUIM va avea loc in prezenta presedintelui Ion Iliescu, a altor oaspeti:

Sesiunea comuna a Senatului universitar si a Consiliilor profesorale cu ocazia aniversarii a 140 de ani de la decretul lui Al. I. Cuza privind infiintarea invatamantului superior de arhitectura.

In perioada Luni 15.11 - Vineri 19.11, in completarea manifestarilor organizate in colaborare cu Uniunea Arhitectilor din Romania in cadrul Bienalei de Arhitectura, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu se vor desfasura conferinte publice de specialitate, prezentari de tehnici si materiale de constructie ale firmelor Lafarge-Romcim, Alukonigstahl, Knauf, Lindab, Franke si Guardian, precum si lucrari recente ale arhitectilor Costi Ciurea, Vladimir Arsene, Marius Calin, Radu Teaca, Romeo Simiras.

Se vor vernisa doua expozitii, una de arhitectura contemporana spaniola, in colaborare cu Institutul Cervantes si in prezenta a 3 arhitecti spanioli (Miguel Roldan, Juan Trias de Bes, Jordi Perramon) si a doua prezentand lucrari de conservare si punere in valoare a patrimoniului arhitectural si arheologic romanesc a arhitectilor Petre Mortu, Stefan Balici, Virgil Apostol, Adrian Craciunescu, Arina Nitulescu si Horia Moldovan.

Intrarea la conferinte si expozitii este libera, in limita locurilor disponibile.

Pentru conformitate,
Conf.dr.arh. Sergiu NISTOR
Director imagine si relatii publice
Tel. 0745.302.947, e-mail: sergiu_nistor2@yahoo.com