UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Jurizarea concursului “MILD Home & Eco Green Village”
5 martie 2014

Jurizarea concursului “MILD Home & Eco Green Village”

În data de 28 februarie 2014 a avut loc jurizarea concursului “MILD Home & Eco Green Village – competiție deschisă de idei (My Modular, Intelligent, Low cost, Do it yourself, nearly zero energy House for our Eco Green Village)”.

Concursul a fost organizat de către Consiliul județean CARAȘ-SEVERIN și partenerii MEDA RESEARCH Ltd și ABRAXAS Ltd, având drept co-organizatori Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și Universitatea „Politehnica” din Timișoara - Facultatea de Arhitectură.

În ultima etapă a concursului, dintre proiectele participante, au fost selectate 5 proiecte din partea UAUIM și 5 proiecte din partea UPT. După deliberări juriul a acordat două premii I, un premiu III, o mențiune și un premiu special al juriului.

Pentru Premiul I, juriul a apreciat abordarea ecologică aprofundată și complexă, în cazul proiectului depus de către Raețchi Sonia, Orzea Carmen, Creangă Iulia și Andone Radu (din partea UAUIM), dar și conceptul arhitectural ce utiliza modelul locuinței tradiționale românești, în cazul proiectului elaborat de către Vingan Răzvan și Nistor Dragoș (din partea UPT).

Echipele participante din partea UAUIM au obținut de asemenea Premiul III, ce a revenit echipei Nichifor Ioan Alexandru, Mohonea Ana și Catrina Elena, al căror proiect a fost apreciat atât pentru rezolvarea urbanistică a ansamblului cât și pentru utilizarea inteligentă a materialelor de construcție, și Premiul special al juriului ce a revenit proiectului propus de Lupu Cristina, apreciat pentru originalitatea și complexitatea abordării arhitectural – compoziționale.

Proiecte

Premiul I
Sonia Raețchi, Radu Andone, Carmen Orzea, Iulia Creangă (UAUIM)
MILD HOME - premiul 1.zip
Răzvan Vingan, Dragoș Nistor (UPT)
MILD HOME - premiul 1 - UPT.zip
Premiu III
Alexandru Ioan Nichifor, Ana Mohonea, Elena Ioana Catrina (UAUIM)
MILD HOME - premiul 3.zip (43MB)
Premiul special al juriului
Cristina Lupu (UAUIM)
MILD HOME - premiul special al juriului.zip (41MB)
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/