Expoziția “RDW Design GO! / Connections » Living together”

Desfășurare: 26 mai 2023 între orele 18:00 - 22:00, UAUIM, etaj 3, atelier 32

25 mai 2023

Expoziția chestionează critic modurile de locuire la bloc și aduce în prim plan multiplele conexiuni pe care un ansamblu rezidențial contemporan le are cu orașul, pe de-o parte la nivel tipologic creând o punte între țesutul urban istoric și cel din perioada socialistă, pe de alta, la nivelul ansamblului printr-o mediere între individual și colectiv cu stimularea legăturilor de convivialitate dintre locuitori.

Atelierul propune ca răspuns pentru situl din str. Vaselor din București, un teren pe care a funcționat până de curând Fabrica de Oțet, o formulă de locuire hibridă care combină avantajele individualului cu cele ale colectivității: mici ansambluri de locuințe colective, irigate de funcțiuni complementare, cu regim mic de înălțime, cu acces individual sau colectiv, ce beneficiază de ample spații semi-private exterioare și care prezintă o suită de spații de tranziție ce facilitează relațiile micro-comunitare.

Nu în ultimul rând, proiectele adresează teme precum: confort versus buget, diversitate pentru tipuri diferite de utilizatori, flexibilitatea și adaptabilitatea spațiului în timp.

Echipa: conf.dr.arh. Andra Panait, asist.dr.arh. Cristina Mândrescu, asist.dr.arh. Traian Colțan

Loc: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București, str. Academiei nr. 18-20, atelier 32, etaj 3

Dată: 26 mai 2023 între orele 18:00 - 22:00

Accesul este gratuit.

Expoziția face parte din programul de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2023