expoBIBLIOTECA v.2.0 / 23 septembrie 9 octombrie 2016 la TNB

20 septembrie 2016

expoBIBLIOTECA v.2.0 este un proiect expozițional inițiat prima dată în cadrul ediției 2013 a Trienalei de Arhitectură East Centric. Acesta își propune să prezinte publicații de urbanism și peisagistică deoarece preocupările pentru „urban” din ultimul timp le transformă în domenii deschise către un public mai larg. Publicațiile sunt unele cu o difuzare restrânsă în cadrul comunității academice, lucrările prezentate în expoziție variind ca tip de la cele cu caracter științific, în general ale cadrelor didactice de la Facultatea de Urbanism, la publicații periodice, cum ar fi revista Urbanismul serie-nouă, la ghiduri pentru educarea în domeniu a copiilor, a tinerilor și a publicului larg. Proiectul își propune crearea unui spațiu care să încurajeze schimbul și asocierea de idei, să prezinte publicații de specialitate și să ofere oportunitatea publicului să le consulte.

///////// expoBIBLIOTECA v.2.0. este realizată în memoria arh. Cătălina Ioniță, inițiatoarea proiectului

//////// Deschiderea expoziției va avea loc vineri, 23 septembrie 2016 ora 15:00, la TNB, Foaier Sala Media, cu acces din Str. Tudor Arghezi

În cadrul vernisajului vor fi discuții cu autorii iar în data de 26 septembrie se va face lansarea volumelor ce cuprind rezultatele finale ale proiectului LABORATOR BRĂILA – abordări alternative ale periferiilor urbane în cadrul unui oraș cu creșterea stagnată.