Conferință Valerio Olgiati

Desfășurare: 19 octombrie 2022 la Ateneul Român din București

14 octombrie 2022

În data de 19 octombrie 2022, ora 19:00, ora locală, la Ateneul Român din București se va desfășura cea de-a opta ediție a Mazzocchioo Talks organizată de către Echipa Mazzocchioo și care îl are ca oaspete pe arhitectul Valerio Olgiati.  

După susținerea conferinței de către profesorul arhitect Valerio Olgiati, acestuia îi va fi acordat titlul de Doctor Honoris Causa de către conducerea UAUIM, cu laudatio din partea prof.dr.arh. Iulia Stanciu. Implicarea UAUIM în această conferință este emblematică în ceea ce privește accesul la cultura profesională contemporană oferit studenților români și tinerilor în formare.

Ediția Mazzocchioo Talks de anul acesta este sprijinită de către: Ordinului Arhitecților din România prin Timbrul de arhitectură, Anuala de Arhitectură București 2022, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima ediție, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Ambasada Elveției în România, Swiss Sponsors' Fund Romania, ProHelvetia.

Această conferință se înscrie în seria celor deja inițiate de către revista Mazzocchioo până acum, urmând conferințelor susținute de RA Arkitektur (Norvegia), GAFPA (Belgia), Neven Fuchs (Norvegia), ArchitectureBrio (Olanda-India), Ryan Kennihan (Irlanda), Raphael Zuber (Elvetia), Starh & Poster (România); acestea pot fi consultate la adresa https://www.mazzocchioo.com/talks.

Un asemenea eveniment de cultură arhitecturală își dorește să promoveze comunitatea de arhitecți nu doar în interiorul său, ci să aducă în atenția publicului larg din București și din marile orașe disciplina arhitecturii. 

Despre invitatul Mazzocchioo Talks

Valerio Olgiati a studiat arhitectura la ETH Zurich. A trăit și a lucrat mai întâi în Zurich și mai târziu în Los Angeles timp de câțiva ani. În 1996, deschide cabinetul din Zurich, apoi, în 2008, împreună cu soția sa, Tamara, la Flims. Primul său proiect care a căpătat notorietate în afara sferei arhitecturale a fost în 1999, cu muzeul The Yellow House din Flims, Elveția. Ulterior, propunerea câștigătoare din 2008 pentru Muzeul de Artă Contemporană din Perm, Rusia, a devenit iconică. Lista celor mai importante clădiri proiectate de Valerio Olgiati include școala din Paspels, casa pentru un muzician din Scharans, complexul rezidențial Schleife din Zug și Villa Além din Alentejo. Proiecte semnificative aflate în stadiu de proiectare sau de construcție sunt crama pentru Carnasciale din Italia, clădirea înaltă San Felipe din Lima, o casă pentru un preot în Bavaria și o clădire pentru sediul companiei de asigurări Baloise din Basel.

Despre organizator

Revista Mazzocchioo, publicată la Editura Universitară Ion Mincu
Redactori-șef Mazzocchioo - conf.dr.arch. Ștefan Simion, arh. Irina Meliță
Email: simion_stefan@yahoo.com

www.mazzocchioo.com