Seară de muzică și dans, vineri 8 iulie 2015 ora 18:00

6 iulie 2016

Poate ca intr-adevar, doar o cladire care canta e arhitectura, dupa credinta lui Eupalinos. Dar ar putea o cladire si sa danseze...? La propriu, nu... doar la figurat. Si da, doar la figurat o cladire poate sa cante.

Vineri seara, la ora 18:00, va invitam spre muzica si dans, spre o celebrare a sfarsitului acestui an universitar. Sa invingem oboseala prin miscare si sunet, si, fiind vorba de o scoala de arhitectura, nu complet divortati de intelesurile ei.

Dans, Muzica, Arhitectura... e oare posibil...?

Credem ca da: vom incerca sa le unim, ca un experiment, care ar putea fi continuat, mai tarziu.

Iata despre ce este vorba: fiindca orice sfarsit este si un inceput, sa ne imaginam ca acest sfarsit de an universitar va fi si trambulina de pe care vom sari in noul an, cu mai multa energie, cu mai mult entuziasm, cu mai multa pasiune!

Va invitam sa ascultam muzica, sa dansam, sa vizionam proiectii si sa contemplam, in acelasi timp, frumoase si neasteptate proiecte de arhitectura, legate de aceasta tema, proiecte castigatoare ale competitiei internationale de arhitectura, O CASA PENTRU DAVID BOWIE. Vor fi prezentate 20 de proiecte venite din multe tari (incluzand si proiecte ale unor studenti de la UAUIM), care, pe fundalul muzicii si al dansului, pot sa sugereze ca arhitectura nu este despartita de celelalte arte. Din contra, legaturile ei cu muzica si dansul sunt multiple, complexe, incitante.

Sa dansam deci, sa ascultam muzica deci, sa ne miscam si sa cantam, cu acea dorinta de a reveni la Mincu cu si mai multa energie, cu si mai multa creativitate, cu si mai multa pasiune.

Pe scurt: vineri seara, 8 iunie, incepand cu ora 18:00, sub turn, sub portic si in holul scolii vom saluta sfarsitul acestui an universitar prin dans, muzica si arhitectura. Va asteptam la UAUIM spre a incerca sa le unim! Nu trebuie sa aduceti nimic, decat dorinta sincera de a fi deschisi, de a experimenta, de a ne bucura de viata si de creativitate!

Va multumim,

Dan Coma