UAUIMAnunțuriÎnscrieri la Școala de vară Arhitext la Brăduleț – „Casa bunicilor”

Înscrieri la Școala de vară Arhitext la Brăduleț – „Casa bunicilor”

Publicat 9 iunie 2015, actualizat 3 iunie 2015

Organizată de: OAR Muntenia vest în parteneriat cu Fundația Arhitext design și Muzeul satului „Dimitre Gusti” din București

Temă:

Realizarea unui repertoar de monumente de arhitectură vernaculară pentru comuna Brăduleț (9 sate și cătune componente) de către 5 echipe multidisciplinare de studenți (arhitectură, urbanism, peisagistică, sociologie, istorie și geografie) și elevi locali, sub îndrumarea unei echipe interdisciplinare de cadre didactice (arhitectură, urbanism și peisagistică, istoria și teoria arhitecturii, sociologie, istorie) sub coordonarea unui expert de la Muzeul Satului „Dimitre Gusti” din București.

Activități:

Activitățile solicitate de o astfel de intreprindere sunt, pe scurt: identificarea și documentarea pe teren (executarea de planuri, schițe, desene, fotografii, interviuri, completare de chestionare), prelucrarea, finisarea și editarea infomațiilor culese, deci realizarea repertoarului, sub formă de catalog, care să conțină sinteza și selecția acestei documentări.

Programul Scolii de vară Arhitext la Braduleț va include și o serie de conferințe și discuții cu invitații speciali, seri de film de arhitectură, vizite la monumente arhitecturale și naturale și la târguri locale.

Echivalare practică

Cei care doresc își pot echivala practica de facultate, anii 2, 3, 4, 5 prin participarea la scoala de vara. Este necesar sa specificati ca doriti acest lucru in e-mailul de inscriere.

Inscrieri pentru participanți:

Cele 20 de locuri sunt astfel repartizate:

Fiecare grupă va fi completată cu câte un elev din Brăduleț.

Ocuparea locurilor se va face prin selectarea celor înscriși în urma unui interviu cu membrii echipei de îndrumare. Pentru a se înscrie la interviu doritorii trebuie să trimită pe adresa de e-mail a redacției Arhitext arhitext@gmail.com un e-mail cu:

Organizare:

Organizatorii vor asigura transportul dus-întors, cu autocarul din București. De asemenea organizatorii asigură cazarea în cadrul școlii din localitatea Brădeț (școală renovată și modernizată în urmă cu 2 ani), unde se vor desfășura și lucrările atelierului. Școala este dotată cu grupuri sanitare, dușuri, apă rece, apă caldă, o bucatărie minimal echipată, evident sală de mese, săli de cursuri, sală de sport, terenuri de sport cu gazon. Masa de prânz se va putea servii, contra cost, la pensiunea din imediata apropiere a școlii. Alte detalii și precizări în ziua instructajului sau ne puteți pune întrebări pe e-mail la arhitext@gmail.com

Taxa de participare este de 100 lei/persoana, care se va plăti până cel târziu la data de 30.06.2015.

Calendar:

Termenul limită de înscriere la interviu este: 14.06.2015

Comunicarea participanților selectați pentru interviu: 15.06.2015

Data de desfășurare a interviului: 17.06-18.06.2015

Comunicarea listei celor acceptați să participe la școala de vară: 19.06.2015

Taxa de participare este de 100 lei/persoana, care se va plăti până cel tarziu la data de 30.06.2015.

Instructajul legat de participarea la școala de vară și semnarea acordului de participare va avea loc în data de 10.07.2015.

Plecarea pe data de 18.07.2015 la ora 8:00, din fața Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, strada Academiei, nr. 18-20.

Scoala de Vară Arhitext la Brăduleț se va desfășura în perioada 18.07-26.07 2015

Întoarcerea în București se va face pe 26.07.2015

Echipa de îndrumare:

Invitați speciali: