UAUIMAnunțuriScoala de vară Arhipera, ediția a opta, 22-28 iulie 2019, Caza cu Blazoane, Chiojdu, jud. Buzău

Scoala de vară Arhipera, ediția a opta

11 iulie 2019

22-28 iulie 2019, Casa cu Blazoane, Chiojdu

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” organizează Scoala de vară Arhipera, ediția a opta. Cu o tradiție care începe în 2012, Scoala de vară Arhipera este un creuzet de inovare în arhitectură și design care creează o punte între resursa de creativitate a studenților arhitecți și comunitățile rurale.

A opta ediție a școlii de vară Arhipera propune studenților UAUIM un think-tank inovativ care va încerca lectura teritoriului satului Chiojdu (comuna Chiojdu, jud. Buzău) prin metode de analiză experimentale și formularea unui răspuns posibil la problemele identificate.

Lucrările școlii de vară se vor desfășura în cadrul arhitectural de patrimoniu al Casei cu Blazoane din Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.

Curricula școlii de vară include ateliere de inovare și dezvoltare a creativității studenților, ateliere de proiectare-construire, cursuri și activități de dezvoltare personală. Studenții vor avea ocazia să-și materializeze ideile și să testeze proiectele prin confruntarea inovativă cu situații reale.

Lectori: Conf. dr. arh. Lorin Niculae, arh. Irina Scobiola

Coordonatori atelier de proiectare și activități practice: arh. Irina Scobiola, drd. arh. Bogdan Ioan Guiu

Inscrierile se fac în baza unei scrisori de intenție și al unui CV trimise la lorin@arhipera.ro până la data de 15 iulie 2019, ora 14.00. Inscrierile se vor face in urma analizei documentelor trimise și în ordinea trimiterii acestora. Numărul de locuri la școala de vară: 20. Participarea studenților și doctoranzilor UAUIM este gratuită.

Link-uri utile:
www.uauim.ro
www.uniuneaarhitectilor.ro/casa-cu-blazoane