Cea de-a doua competiție pentru Burse de Cercetare RO-CH

20 ianuarie 2012

Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS) - Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) împreună cu partenerul din Elveția, Rectors' Conference of the Swiss Universities (CRUS) au lansat pe 1 ianuarie 2012, cea de-a doua competiție Burse de Cercetare RO-CH în cadrul Scientific Exchange Programme between Switzerland and the New member States of the European Union (Sciex-NMSch).

Programul se adresează doctoranzilor și postdoctoranzilor din România, care doresc să dezvolte proiecte de cercetare, sub îndrumarea mentorului din România și a unui mentor din Elveția. Competiția este deschisă pentru toate domeniile de cercetare. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 1 aprilie 2012.

În vederea depunerii unei aplicații în cadrul acestei competiții, doctorandul/postdoctorandul român, pe baza planului de doctorat/postdoctorat, trebuie să stabilească o legătură cu un mentor elvețian, interesat de tematică. Obiectivele, activitățile, modul de implementare și derulare precum și aportul adus de instituțiile partenere (conducătoare de doctorat/postdoctorat și instituția gazdă) sunt stabilite de comun acord.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate agențiile de finanțare din România și Elveția au organizat în data de 17 ianuarie, a.c. în Aula Academiei de Studii Economice din București, un eveniment de tipul Info-Day, în cadrul căruia au prezentat pachetul de informații asociat competiției 2012, informații utile aplicanților din România, reguli de aplicare, procedura de evaluare. Persoanele prezente la eveniment au avut posibilitatea să poarte discuții cu reprezentanții agențiilor de finanțare în cadrul unei secțiuni dedicate.

Similar cu practica celorlalte țări participante la acest program, CNCS-UEFISCDI au dezvoltat site-ul www.sciex.ro, în limba română, dedicat în exclusivitate competițiilor Sciex-NMSch.

Link-uri utile:

Persoana de contact UEFISCDI:
Monica CRUCERU e-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro
tel: +40 21 3080 561