UAUIMAnunțuriSimpozion despre Bienala de la Venetia 2016 / Dan Coma / 17 decembrie 2016 ora 10:00, Sala Frescelor

Simpozion despre Bienala de la Venetia 2016

15 decembrie 2016

Buna ziua.

As vrea sa va invit sambata, 17 decembrie 2016, la un simpozion despre BIENALA DE LA VENETIA - 2016. Va incepe la ora 10:00AM si va dura probabil trei / patru ore.

De fapt, as vrea sa discutam despre tema de anul asta a bienalei, sa reflectam, contempland multe din lucrarile expuse, la ce inseamna sa practici arhitectura azi. Sa reflectam la faptul ca jumatate din populatia lumii traieste sub nivelul de saracie, si ca 3.5 miliarde de oameni au acelasi venit, impreuna, cu cel al celor mai bogati 62 de oameni din lume, impreuna... pare halucinant, nu...? Venitul cumulat al celor mai bogati 62 de oameni din lume coincide cu venitul cumulat al 3.5 miliarde de oameni.

Asta e lumea in care traim. Si asta e lumea in care construim si vom construi.

Si inca nu am mentionat nenumaratele "crize", nici the catchword "sustenabilitate" si nici cele cateva litere "R"... Reduce / Reuse / Recycle.

Cum va arata arhitectura zilei de maine? Vom continua sa ignoram cele mentionate mai sus?... Va continua arhitectura sa-i serveasca doar pe cei cu putere si bani?... Va continua arhitectura sa glorifice un om deja hipertrofiat?... Vom continua sa taiem copaci, sa strivim insecte, sa poluam rauri si mari si oceane, sa rarefiem ozonul acestei lumi pe care NU omul a creat-o?...

REPORTING FROM THE FRONT - sa vedem despre ce este vorba... si sa ne situam si noi, daca vrem si putem, in acest front al privirii spre maine.

Va multumesc si va astept.

Dan Coma