Concurs studențesc de idei „Aparență cu Esență”

23 februarie 2016

Lansare: joi 25 februarie 2016 ora 13.00, UAUIM, sala B4

www.stonerex.ro/concurs-arhitectura-pentru-studenti-2016

Concursul de idei „Aparență cu Esență” își propune să promoveze remodelarea unui spațiu urban folosind materiale sustenabile și durabile ce oferă mai mult decât o față frumoasă orașului.

Studenții și absolvenții de Arhitectură sau de Urbanism din România pot să-și exprime viziunea despre transformarea unui spațiu urban atât la nivelul esteticii urbane, cât și la nivelul utilizării sociale. Se dorește astfel formularea unor viziuni de transformare dincolo de aparența fizică a fațadelor unor spații urbane utilizând produse StoneREX, ce pot avea implicații benefice asupra percepției și practicilor sociale curente, cotidiene.

Scopul concursului este de a promova materiale sustenabile în arhitectura urbană contemporană, și să permită tinerilor arhitecți și urbaniști să acumuleze experiență de proiectare, să își exprime creativitatea și să își pună în practică cunoștințele și abilitățile adunate în cursul studiilor.

Proiectele studenților vor fi evaluate de 4 distinși arhitecți și un reprezentant al companiei StoneREX, cele mai apreciate 3 proiecte vor fi premiate. În afara celor 3 premii stabilite în urma jurizării, se va mai acorda un premiu de popularitate – ca rezultat al votului publicului Facebook.

Concursul se lansează joi, 25.02.2016 la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, cu prezentarea materialelor StoneREX și a concursului.

Concursul de idei „Aparență cu Esență” este organizat de compania StoneREX România împreuna cu Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România.

Mai multe informații găsiți pe pagina concursului: www.stonerex.ro/concurs-arhitectura-pentru-studenti-2016