Concursul Național de Design de Mobilier, ediția a XVII-a

11 martie 2019

Cea de-a XVII-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier a fost lansată pe 5 martie 2019, la Facultatea de Arhitectură de Interior a Universității „Ion Mincu” din București. Organizatorii și sponsorii au ținut ca promovarea acestui concurs să se facă începând de la profesori și studenți către publicul interesat de viitorul designului de mobilier. Evenimentul a fost moderat de prof. dr. arh. Beatrice - Gabriela Jöger, decanul Facultății de Arhitectură de Interior a UAUIM și președintele Comisiei de Jurizare a Concursului Național de Design de Mobilier.

Concursul este organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București - Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov - Facultatea de Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) - Filiala București.

Aurica Sereny, președinte Asociația Producătorilor de Mobilă din România: „Este un concurs care face ca industria mobilei să evolueze continuu. Prin organizarea acestuia încercăm să îmbinăm creația cu producția. Concurenții care nu își pot realiza produsele, mai precis nu își permit să le producă, din cauză că nu își găsesc furnizori, îi așteptăm la APMR, pentru a le face legătura cu firme producătoare de mobilă și a fi sprijiniți în realizarea produselor cu care doresc să participe în concurs.”

Prof. dr. arh. Marian MOICEANU, rector Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București: „Școala își propune să aibă o relație, pe lângă activitatea teoretică, o activitate practică susținută și genul ăsta de concurs eu așa îl înțeleg: o relație directă între cunoștințele acumulate de un student și practica efectivă în domeniul designului de mobilier.”

Arh. Emil Ivănescu, Președinte Ordinul Arhitecților București: „Pentru Ordinul Arhitecților din București este o premieră colaborarea cu organizatorii acestui concurs. Și ne bucurăm foarte mult să vă fim alături. Vreau să vă fac și o invitație la Anuala de Arhitectură, să participați cu lucrările din anii trecuți, să facem o expoziție a Concursului Național de Design de Mobilier.”

TEMA CONCURSULUI ESTE MIC MOBILIER

Concursul se adresează celor care au sau urmează studii de specialitate în domeniul arhitecturii, designului și al industriei mobilei și se va desfășura în două etape:

Etapa 1: CREAȚIE – termen final prezentare proiect: 17 mai 2019

Etapa 2: PROTOTIP – termen final de prezentare: 11 septembrie 2019

Perioada de desfășurare: 20 februarie – 15 septembrie 2019

Produsele vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă,

Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se desfășoară la ROMEXPO, în perioada 12 – 15 septembrie 2019.

Termenul final de înscriere este 29 martie 2019

Pentru detalii legate de înscriere, vă rugăm să consultați site-ul APMR www.industriamobilei.ro

Sponsori principali

Partener media: Revista MOBILA


Condiții de participare:

Înscrierea și obținerea caietului de sarcini prin achitarea taxei de înscriere, pentru profesioniști – 50 lei, iar pentru studenți – 25 lei.

Achitarea taxei de înscriere se poate face direct la sediul APMR – Str. Academiei nr.7, Mezanin, sector 1, București, prin virament bancar sau prin mandat poștal în contul IBAN RO60BRDE410SV21861444100, CUI RO 7613800, BRD – GSG ACADEMIEI, beneficiar APMR, precizând pe ordinul de plată TAXA DE ÎNSCRIERE CONCURS”, nume, prenume, CNP, adresa, telefon, și obligatoriu transmiterea prin e-mail la adresa apmobro@yahoo.com a copiei confirmării plății, pentru solicitarea caietului de sarcini.

Precizăm că datele personale mai sus menționate sunt folosite strict pentru emiterea facturilor și pentru statistica internă în APMR referitoare la acest concurs.