Concurs/Competiție de idee pentru echipamente de baie

19 octombrie 2010

Poster

Organizatori

Concursul este organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Facultatea de Arhitectură de Interior cu sprijinul Romstal. Concursul este deschis tuturor studenților UAUIM.

Obiectivul concursului

Datorită unei evoluții dinamice și susținute, Romstal și-a consolidat poziția de lider pe piața echipamentelor termo-hidro-sanitare, ceramice și electrice. La baza succesului s-a aflat întotdeauna confortul și satisfacția clienților, misiune ce transpare și din complexitatea soluțiilor oferite de Romstal.

Romstal pune la dispoziția clientilor săi peste 5.000 de produse care combină inovația cu designul și funcționalitatea, însumând imaginația fără limite a producătorilor de obiecte sanitare, căzi și cabine de dus, baterii, mobiliere și accesorii de baie. Cele mai renumite branduri și cei mai cunoscuți designeri au dedicat îmbunătățirii ambientului din baie o atenție deosebită. Acum este rândul vostru.

Obiectivul concursului îl constituie identificarea unor soluții inovatoare, originale pentru echiparea băilor secolului XXI (denumit in mod curent și restrictiv mobilier de baie).

Date de temă

Baia ca spațiu arhitectural nu a existat până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Un spațiu special alocat acestei funcțiuni exista în casele bogate, dar fără legătură la sistemul de canalizare. Cercetările științifice de la începutul secolului 20 care au demonstrat legătura dintre lipsa de igienă și transmiterea unor boli contagioase, au grăbit introducerea apei curente în locuințe. Spălatul a devenit o activitate mai regulată. Odată racordată la canalizare, baia a necesitat un spațiu special alocat acestei funcțiuni. Inițial, baia era decorata asemănător celorlalte încăperi cu perdele și covoare, pentru ca ulterior, în anii 30 a căpătat propria sa identitate. Tehnologiile de producere a unor materiale ca sticla, inox-ul, pardoseli cauciucate au transformat baia într-un spațiu al igienei. În mediul din ce în ce mai stresant al zilelor noastre asistăm la tendința de a transforma baia dintr-un spațiu strict utilitar într-unul dedicat relaxării.

Datorită faptului că amenajarea băilor nu era legată de o imagine tradițională, inovațiile au fost acceptate cu mai multă ușurință în universul băilor decât în amenajarea celorlalte funcțiuni ale locuinței. Astăzi, ritmul inovațiilor în domeniul amenajărilor băilor se menține alert, aceastea concentrându-se pe evoluția obiectelor sanitare sau a finisajelor folosite.

Sunteți invitați să imaginați echipamente de depozitare sau care înglobează anumite obiecte sanitare, creând mobiliere de baie, oglinzi, dulăpioare, rafturi și etajere cu o linie armonioasă, care să contribuie la ridicarea standardelor de confort ale băii secolului al XXI-lea și care să răspundă cerințelor moderne de ordin estetic și funcțional.

Desfășurarea concursului

Fiecare participant se va înscrie pe pagina de internet: www.trendsideas.ro/concurs.php pentru a obține un cod de participare care va fi înscris pe planșele de concurs in partea din dreapta jos al fiecărei planșe.

Perioada de inscriere: 25 octombrie – 11 noiembrie 2010.

Evenimentul de deschidere a concursului va avea loc în data de 21 octombrie, ora 18.00, la showroom-ul Trends & Ideas, str. Clucerului, nr. 2.

Data limită de predare a proiectelor: 18 noiembrie 2010.

Prezentarea proiectelor

Proiectele vor fi prezentate în formatul A2 (420 mm x 594 mm), paginat orizontal și vor cuprinde:

Numărul maxim de formate va fi 3 (trei). Pentru fiecare format de planșă se vor trimite două documente:

Dreptul de autor

Prin înscrierea la concurs și transmiterea proiectelor, concurenții își exprimă acordul ca planșele, schițele, planurile, etc. depuse in concurs să poată fi folosite în pliante și/sau materiale de prezentare fără acordul expres al autorului.

Predarea proiectelor

Predarea proiectelor se va face la showroom-ul Trends & Ideas, str. Clucerului, nr. 2. Persoană de contact: Nicoleta Ochișor, email nicoleta.ochisor@romstal.ro sau la showroom-ul Romstal din Calea Vitan-Barzești nr. 11A, persoana de contact: Ioana Medrega, email: ioana.medrega@romstal.ro.

Juriul

Juriul va fi compus din:

Premiile

Premiile vor fi următoarele:

Festivitatea de premiere va avea loc la showroom-ul Trends & Ideas, str. Clucerului, nr. 2 în data de 25 noiembrie 2010, ora 18.00.