BOURSES DU GOUVERNEMENT FRANCAIS: Appels à candidatures 08/09

24 ianuarie 2008

Guvernul francez a atribuit în 2007 peste o sută de burse de specializare în Franța pentru studenti români. Aceste burse sunt, pentru unii, gestionate de către Servicul de Cooperare și de Acțiune Culturală al Ambasadei Franței din România, și pentru alții, gestionate direct de către Ministerul francez al Afacerilor externe și europene, la Paris.

Aceste programe sunt reînnoite pentru anul 2008 :

Pentru aceste programe, cu excepția Programului Copernic, studentul trebuie să-și asume toate demersurile în ceea ce priveste înscrierea sa la universitate și să solicite în paralel organismele care gestionează selecția candidaților (Ambasada Franței sau instituția primitoare din Franța, conform tipului de bursă solicitat).

Pentru Programul Copernic, studentul constituie un dosar unic pentru accesul la formarea respectivă și pentru cererea de bursă.

Orice persoană interesata de programele de burse ale guvernului francez, va putea găsi informatii utile pe site-ul Ambasadei Franței în România: http://www.ambafrance-ro.org sau să adreseze un mesaj la urmatoarea adresă e-mail: boursier.bucarest-scac@diplomatie.gouv.fr

Sunt atașate dosarele de candidatură tip pentru fiecare dintre programele gestionate de Ambasada Franței in România.

Contact

Virginie LAYE
Chargée de Mission Coopération Universitaire
Service de Coopération et d'Action Culturelle - Ambassade de France en Roumanie

Strada Emile Zola nr. 6
011 847 Bucuresti,sector 1

Tél.:+40 21 208 98 85
Fax:+40 21 231 05 19
Mail:virginie.laye@diplomatie.gouv.fr