Atelier de tiglarit

1 august 2016

Cand: 19-28 august 2016
Unde: Apos, jud Sibiu - https://goo.gl/maps/fkbvn3z2dp72
Organizator: Daniel Tellman (Facultatea de Arhitectură din Timișopara, Atelier an V), Monumentum (http://asociatiamonumentum.ro/)
Cost: 150 lei (Cazarea, Mancarea si Transporturile pe perioada practicii sunt acoperite de noi, la fel ca si focurile de tabara, cafeaua si cele ce tin de voia buna)
Termen inscriere: 14 august 2016
Inscriere (pe baza de CV) via: practica.apos.2016@gmail.com

Scurta descriere:

Ne vom distra si invata impreuna cu mesteri locali si specialisti din germania si romania, intr-un atelier ce are ca si focus traditionalul din arhitectura.

Atelierul se compune din 2 parti:

A. Partea practica

  • Aspecte concrete, hands-on, in relatie cu invelitorile traditionale de ceramica prin implicarea in toate procesele de realizare traditionale: confecționarea țiglelor si a caramizilor in mod traditional, lucrul cu lutul si punerea in forme, in uscator, ardere in cuptor etc.
  • Vizite pe valea Hartibaciului la gospodarii traditionale si biserici fortificate sasesti
  • Prezentări specifice arhitecturii traditionale, cu implicarea participantilor in restaurarea unui sopron traditional.

B.Partea teoretica - Introducere in aspecte de cultura, promovare si managenement de proiect cultural plecand de la elementele atinse in exercitiile si experientele practice ale atelierului.

Aspecte organizatorice:

Cazare studenti: 9 studenti intr-o casa traditionala cate 3/camera , 6 studenti in centrul de cazare special amenajat pentru curs - cate 3/camera. Grupurile sanitare /dusuri sunt diferentiate: centrul de cazare are baie in camera, casa traditionala are facilitati sanitare intr-o gospodarie separata, la cca. 60 m de camere. Cele necesare in practica sunt: sac de dormit, haine si incaltaminte de lucru.

În limita a 10 locuri sunt bineveniți si arhitecți doritori să participe. Aceștia își vor acoperi singuri cheltuielile de transport, masa și cazare. În apropiere se găsesc unități de cazare în satul Richiș, Veseud sau orașul Agnita dar se poate campa și la cort.

Transport:

Sibiu la Apos - asigurat de organizatori, cu masini.

Informații suplimentare: