Workshop scenografie „Traseul Misterelor” Insula Lacul Morii

Înscrieri până pe 30 septembrie 2023

22 septembrie 2023

Workshopul propune realizarea unui concept scenografic coerent și sensibil ce reprezintă centrul de interes al festivalului dedicat Halloween-ului organizat de Primaria Sectorului 6 pe Insula Lacului Morii.

Pornind de la emoțiile transmise de filmele reprezentative din istoria cinematografiei (“Satyricon” Federico Fellini (1969), “Psycho” (1960) Alfred Hitchcock, "The Shining" (1980), de Stanley Kubrick, etc.), “The Birds” (1963) Alfred Hitchcock, “Calauza” (1979) Andrei Tarkovski, în cadrul workshop-ului se dorește realizarea unui traseu scenografic. Intregul parcurs devine o explorare a simturilor si a emotiilor. Folosindu-ne de lumină și umbră, de materiale și spații, experiența interacțiunii cu scenografia spațiului transpune publicul într-o lume a misterelor.

În acest context, UAUIM împreună cu Primaria Sectorului 6, București, organizează un workshop studențesc pentru realizarea unor proiecte ce își propun să transforme temporar Insula Lacul Morii.

Participanți

Echipele vor fi formate din colective de 2-4 studenți.

Înscriere valabilă pentru studenții Facultații de Arhitectură de Interior, indiferent de specializare sau program.

Mod de desfășurare workshop

Inscriere (18-30 septembrie)

Etapa 1 (3 octombrie 2023)

Etapa 2 (10 - 13 octombrie 2023)

Predare: 16 octombrie 2023

Etapa 3 (23-29 octombrie 2023)

Soluția declarată câștigătoare în urma jurizării va constitui tema de realizare a traseului scenografic.

Înscrieri până pe 30 septembrie 2023, prin completarea online a formularului:
https://forms.gle/bWJW3XwX2v9sNu6x5

Selecția participanților se va realiza în baza motivării (transmise prin formularul de înscriere), în limita a 12 locuri disponibile.

Organizatori workshop:

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Facultatea de Arhitectură de Interior, Departamentul Proiectare de Interior și Design: conf.dr.arh. Oana Diaconescu, asist.dr.arh.int. Silvia Ionescu, asist.dr.arh.int. Roxana Mitarca

Primaria Sector 6, București: Suzanne Dobromir