Workshop scanare 3D

21 octombrie 2019

Workshop – Scanarea 3D, secretul unui releveu vectorial rapid și precis

Joi 24 octombrie 2019, ora 14:30 – sala B3 (Baumit)
Eveniment organizat de Graphein în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Avem plăcerea de a vă invita la primul workshop de scanare 3D din Mincu, pentru Mincu! Ne-am propus să aducem laolaltă studenți, cadre didactice și profesioniști în captura de date, pentru a descoperi împreună beneficiile noii tehnologii.

Invităm toți membrii comunității academice să ni se alăture! Cei dornici să învețe ne vor însoți în toate etapele de evoluție al proiectului, de la scanarea 3D până la crearea modelului virtual. Subiectul de studiu va fi chiar clădirea UAUIM, căreia îi vom realiza releveul... dar promitem să nu ne oprim aici. Pe termen lung, obiectivele parteneriatului sunt:

Scopul este ca arhitecții și viitorii arhitecți să se familiarizeze cu scanarea 3D a clădirilor pentru realizarea de relevee 2D și modele 3D rapid, precis și cu cel mai mare grad de detaliu. Și nu ne adresăm doar celor interesați de restaurare, așa cum s-ar putea crede! În zilele noastre devine o practică uzuală aceea ca execuția de șantier să fie urmărită prin scanare 3D pentru a se depista la timp eventualele abateri de la proiectul inițial. Cat despre interioare, captarea fidelă a tuturor detaliilor este un sprijin neprețuit în proiectarea oricărei amenajări. Sună bine?

Se va lucra cu cele mai performante scannere 3D de la Leica. Cursanții vor avea suport din partea unei echipe minunate: Graphein, care își rupe timp de la proiecte bănoase ca să imortalizeze monumente venerabile în format digital. Graphein, care între două șantiere a venit în UAUIM pentru a preda ștafeta unei viitoare generații de arhitecți-tehnocrați. Studenții vor învăța:

Începem joi 24 octombrie 2019, orele 14:30, sala B3 (Baumit). O să vorbim despre preluarea și procesarea datelor, desen 2D și modelare 3D, tehnologii și metode inovatoare. Avem invitați care ne vor arăta o cale de a învăța rapid cum se folosește o scanare 3D. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. Vă așteptăm pe toți alături de noi!

Mai multe detalii: https://graphein.ro/scanarea-3d-a-palatului-institutului-de-arhitectura-ion-mincu/
Grup FB: https://www.facebook.com/groups/699039380506668/
Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/2192951421011312/