Scanarea 3D in slujba patrimoniului

28 martie 2021

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în parteneriat cu Graphein TOPO SRL oferă studenților oportunitatea de a interacționa cu noile tehnologii și de a-și pune în valoare cunoștințele dobândite în timpul anilor de studiu sprijinind activitatea de restaurare a Ambulanței pentru Monumente în cadrul unui program educațional, cu speranța că tinerii pe care îi formăm în Mincu vor deveni adevărați ambasadori ai patrimoniului odată ce îi vor îndrăgi obiectivele.

Primul workshop va avea loc miercuri 31 martie 2021 între 15:00-18:00 online pe canalul de youtube al Atelerului Experimental MAC Popescu: https://www.youtube.com/channel/UCihadMEvsFqTcExyi8KgSqg/featured

Ne adresăm în mod particular studenților anului 5 care aleg să facă practica de releveu cu noi, însă demersul este deschis tuturor celor care doresc să învețe mai multe despre utilizarea capturilor de date în arhitectură.

Parcurgând acest modul, veți ajunge în contact cu cele mai noi tehnologii, de la măsurători executate prin scanare 3D până la unelte digitale pentru realizarea releveului de arhitectură. Veți lucra sub îndrumarea unui lider in domeniul topografiei 3D – Graphein Topo SRL – de la care veți învăța ce este scanarea 3D și cum se procesează produsul ei brut – norii de puncte – pentru a ajunge la un model utilizabil în munca de proiectare. Veți primi, de asemenea, informații despre tehnologiile înrudite – fotogrametrie, LIDAR, scanări de obiect – pentru a vă forma o vedere de ansamblu asupra capturilor de date, prin care viitorul ne bate la ușă. După această practică veți ști întotdeauna la ce servicii să apelați și ce să cereti, în funcție de nevoile particulare ale unui proiect sau altul, pentru a beneficia la maxim de suport tehnologic în munca voastră.

Dacă v-am convins vă așteptăm înscrierile la https://ateliermacpopescu.wixsite.com/uauim/events/scanarea-3d-in-slujba-patrimoniului-2, unde veți găsi toate detaliile acestui proiect.

Vă așteptăm cu drag!