Workhop: Real/Virtual – Imersiunea și prezența

Desfășurare: 8 decembrie 2023, 16.00, Atelier Experimental „Mac Popescu”

29 noiembrie 2023

Înscrieri: https://forms.gle/vYg5qVcvAXBFPdPM7

Participanți:

(Numărul participanților va fi de maximum 40 din ambele categorii.)

În cadrul proiectului „Cercetarea aplicațiilor realității augmentate și a realității virtuale în domeniul arhitecturii și a designului interior”, susținut prin contractul de finanțare 362/27.07.2021, vă invităm să testați contactul cu mediile virtuale într-un workshop de natură experimentală.

Despre eveniment

Workshopul 3 din seria REAL/VIRTUAL explorează armonia dintre realitatea fizică și cea virtuală, concentrându-se pe mobilier. Ne propunem să evaluăm cum o experiență virtuală, reflectând realitatea imediată, influențează percepția. Vom analiza două obiecte reale și replicile lor virtuale în două scenarii diferite:

Presupunem că aceste comparații vor genera reacții variate, în special scenariul 2, care promite o experiență inedită. Importanța acurateței, sau lipsa ei, în lumea virtuală, este crucială. Mediul virtual are caracteristici proprii. Dorim să descoperim dacă ar trebui să accentuăm această lipsă de acuratețe ca un atribut unic al realității virtuale, sau să ne concentrăm mai mult pe creșterea realismului, reproducând cât mai fidel realitatea.

Program:

Ora 16:00

Prelegere de deschidere

Orele 16:30 – 20:00

Participanții experimentează pe rând cele două scenarii de experiență VR

Image by https://www.freepik.com/