Workshop experimental „Natură, cultură, sustenabilitate”

2 iulie 2018

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) prin Facultatea de Urbanism și AAUPR, împreună cu YTONG organizează workshopul experimental „Natură, cultură, sustenabilitate” în data de 13 iulie 2018 în Sala S.

Etapele workshop-ului

3 iulie 2018 - Prezentare și demonstrație Ytong Activități Workshop –Atelier U3/B4 UAUIM Activități workshop
4 iulie 2018 – Atelier U3/B4 UAUIM Activități workshop
5 iulie 2018 – Atelier U3/B4 UAUIM
16 iulie 2018 - Predare proiecte în format electronic –– la adresa obiectesustenabileinoras@gmail.com
Expoziție proiecte selectate si acordare diplome participanți – Hol UAUIM – în cadrul Anualei Facultății de Urbanism
Excursie studii și atestare pentru cei 10 autori cu proiecte selectate – Fabrica Xella – Păulești Prahova

Dedicat studenților din ciclurile de licență, master, doctorat și proaspăt absolvenți Natură, cultură, sustenabilitate își propune să dezvolte aptitudinile de excelență în construcții, mediu rural și domeniile conexe ale viitorilor specialiști printr-un exercițiu de redefinire a conceptului de materiale sustenabile într-un spațiu rural, cvasi-natural.

Tema workshop-ului

Worksopul este continuarea proiectului Versatil. În această ediție vă provocăm la o nouă sesiune. Crearea unui obiect sustenabil, regândind arhitectura acestuia în vederea protecției mediului și a utilizării energiilor alternative. Zona studiată face parte din ansamblu turistic amenajat pentru festivaluri în aer liber – Vadoo Chill Fest (ediția a doua). Tema festivalului dorește să deschidă o discuție cu privire la relația dintre natură, arhitectură, muzică și teatru.

De ce să te înscrii?

Pentru proiectarea unui obiect sustenabil, care respectă cerințele de design și funcționalitate, Ytong oferă diplomă de participare studenților înscriși și o excursie de studii în cadrul fabricii YTONG.

Participarea în proiect oferă tuturor celor înscriși oportunitatea de colaborare în sistem freelance cu compania Xella Ro pe proiecte punctuale.

Studenții Facultății de Urbanism pot obține credite extracurriculare prin înscriere și participare.

Cele mai bune proiecte vor fi expuse în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, urmând ca lucrarea care va obține cele mai multe voturi în urma jurizării să fie premiată și implementată în zona de studiu.