UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Workshop omagial Le Corbusier
8 iulie 2015

Workshop omagial Le Corbusier

UAUIM vă invită să participați la Workshopul omagial Le Corbusier susținut de dl. arh. Dan COMA, SUA, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea marelui arhitect.

Perioada: 13 – 31 iulie 2015

Înscrieri: dancoma@yahoo.com


Vrem sau nu vrem, Le Corbusier ESTE. Nu îl putem ignora. Îl putem denigra, dar nu îl putem ignora. Într-un recent interviu, Peter Eisenman a declarat, după retrospectiva Le Corbusier la New York de acum doi ani, că l-a sunat imediat pe vărul său Richard Meier și l-a întrebat: Richard, crezi ca după moarte o să ai parte, vreodată, de o asemenea retrospectivă…? Și Richard (departe de a fi un om modest) i-a spus: Nu, Peter… Iar Peter (el însuși departe de a fi un om modest) i-a spus și el: Nici eu.

Le Corbusier E. Păstrând proporțiile, desigur, am putea spune că el E la fel cum Soarele E, cum Universul E și cum Tradiția E. Asta nu înseamnă ca Soarele, Universul, Tradiția și Le Corbusier sunt fără probleme… că trebuie să le acceptăm total și cu atât mai puțin că trebuie să le idolatrizăm. NU.

Dar ele / ei SUNT. EXISTĂ. Ca fenomene.

Le Corbusier a fost un fenomen.

El reprezintă arhitectura, cu problemele ei, cu căutările ei, cu certitudinile ei, cu erorile ei, cu pasiunile ei, în secolul 20.

Vă invităm să explorăm aceste probleme, căutări, certitudini, erori și pasiuni împreună.

Timp de două săptămâni (cinci zile pe săptămână, câteva ore pe zi) vom explora și analiza în detaliu lucrări importante din uriașa operă a lui Le Corbusier.

În a treia săptămână vom face un proiect creativ, bazat pe ce am învățat în cele două săptămâni anterioare. Toate aceste proiecte creative vor fi expuse în vitrinele Mincu, ca un omagiu adus lui L.C.


Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Orar – toate facultățile
ORAR Sem1.20-21 - v3.3_1009.pdf
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/