Workshop de fotogrametrie la Muzeul Satului

7 octombrie 2022

În data de 8 octombrie 2022 are loc cu sprijinul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” un workshop de fotogrametrie adresat studenților Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cu accent pe tehnica populară (mori de vânt, de apă, piuă, teasc etc.) ca parte extinsă a proiectului Tradiție și tehnologie – Documentarea digitală a Ansamblului Bisericii fortificate din Dealu Frumos realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” prin Centrul Expozițional Documentar și Atelier Experimental Mac Popescu, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” și Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.

Studenții noștri, sub coordonarea dnei. conf. dr. arh. Andreea Iosif și a dnei. lect. dr. arh. Andreea Ivanciof, vor realiza fotografii ale unor obiecte de tehnică populară, ce vor fi recreate digital și animate, pentru a le readuce la viață și a arăta modul acestora de funcționare.

Workshopul răspunde la nevoia de instruire a studenților UAUIM în scopul folosirii noilor tehnologii în investigarea patrimoniului cultural.