Workshop „BIBLIOHUB UAUIM”

Transformarea sălii de lectură periodice, parte a bibliotecii UAUIM, într-un spațiu cu valențe multiple

Desfășurare 28 aprilie - 19 mai 2023, termen limită înscrieri 28 aprilie 2023

21 aprilie 2023

Obiectiv

Transformarea sălii de lectură periodice, parte a bibliotecii UAUIM, într-un spațiu cu valențe multiple care își pastreaza rolul inițial însă adaptat unei abordări contemporane, este un demers necesar, impus de contextul amplu al evoluției învățământului, cercetării și practicii în domeniul arhitecturii și urbanismului.

Scop

Cercetarea are ca scop reconfigurarea spațiului din necesitatea adecvării la noile cerințe de studiu și interacțiune și urmărește imaginarea unor scenarii de utilizare flexibilă care să permită crearea unor zone de studiu individual, zone de lucru în echipă, organizarea de discuții sau lansări de carte, etc. Dezideratul este acela de a readuce în viața studenților pe lângă lectura clasică a unei cărți sau reviste, posibilitatea sau cadrul unor discuții pe teme de arhitectură, ca prim instrument de cercetare.

Atribute

Proiectul va lua în considerare câteva aspecte principale ca determinante spațiale: – în primul rând valorizarea calităților spațiului existent, cu accent asupra luminii și orientării care îl definesc, în al doilea rând, determinarea unei zonificari clare cu scopul de a elibera spațiul și, în al treilea rând, propunerea unui sistem modular de configurare a mobilierului cu posibilități multiple de utilizare.

Scenarii de utilizare

Astfel avem o activitate de bază care este biblioteca, însă spațiul va putea găzdui o serie de alte activități conexe – workshop-uri, prezentări, zone de lucru pentru studenți, devenind un hub sau laborator cultural care are în centru înțelegerea și învățarea arhitecturii prin referințe, precedente, exemple.

Cerințe

Rezultate

Proiectele elaborate vor face obiectul unei expoziții și vor fi publicate pe site-ul universității.

Workshopul este organizat în cadrul proiectului MINCU_HUBS - Dezvoltarea infrastructurii de susținere a activităților didactice și de cercetare ale UAUIM, proiect finanțat prin CNFIS-FDI-2023-0340

Participare

Workshopul este adresat studenților facultății de arhitectură anii 1, 2, 3.

Calendar

Înscrieri în perioada 21 - 28 aprilie 2023

Lansare în data de 28 aprilie 2023, ora 15.00

Discuții în zilele de 5 mai și 12 mai 2023, între orele 15.30-17.30

Prezentare finală în data de 19 mai 2023

Înscrierea are loc prin completarea formularului de la adresa https://forms.gle/pQJVoskvBNrmcgKj9

Coordonatori: Andra Panait, Alexandra Afrăsinei, Ionuț Anton, Melania Dulămea