WORKSHOP INTERNAȚIONAL STUDENȚESC

8 februarie 2011

13-23 IUNIE 2011 / ETSAB - Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona

Studenții integraliști înscriși în anul 5 de studii în cadrul UAUIM sunt invitați să participe la activitățile workshopului studențesc internațional „AFTER THE PROJECT”.

Tema-cadru a acestui workshop este „Reabilitarea urbană a marilor ansambluri de locuințe colective moderne” iar siturile alese pentru studiu fac parte din zona metropolitana a Barcelonei: Bon Pastor, Ciutat Meridiana și Poligon Sud-Oest del Besos. Aceste trei ansambluri se află acum în proces de recalificare/ reabilitare urbană, în unele cazuri generator de polemici intense.

Studenții și îndrumătorii participanți vor propune strategii specifice, alternative, de intervenție în aceste cartiere.

Activitățile workshopului se vor desfășura în perioada 13-23 iunie 2011 la Barcelona, precedate de o activitate de pregătire a prezenței echipei UAUIM la workshop.

Pentru detalii privind siturile de intervenție, desfășurarea activităților premergătoare și a workshopului în sine, puteți accesa http://aftertheproject.blogspot.com/

Fiecare student se poate înscrie pe baza unei cereri adresate coordonatorului de proiect, însoțite de un CV (cu poză) și de o scrisoare de intenție. Dosarele se pot depune până pe data de 15 februarie 2011 la coordonatorul proiectului în România, lect.dr.arh. Zina MACRI/ Catedra de Științe Tehnice UAUIM - zina_and@yahoo.com

Echipa UAUIM va fi alcătuită din 5 studenți.

Participarea la workshop este gratuită.

Cheltuielile de deplasare și de cazare vor fi suportate de către participanți.