Universitatea de Vară Bucium

Istorii, mortare, tencuieli și decorații arhitecturale din vechiul București

înscrieri până pe 1 iulie 2023, desfășurare 10-16 iulie 2023

26 iunie 2023

Perioada desfășurării: 10 iulie - 16 iulie 2023, zilnic, între orele 14.00 - 20.30

Organizator: Asociația RPER / Atelierele Verde Pătrat

Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului (INP), Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – facultatea de Arhitectură și Facultatea de Arhitectură de Interior (UAUIM-FA, UAIUM-FAI), Atelierele Verde Pătrat, SOLIDE-NV.

Locul desfășurării: București, zona Udriște - cartierul evreiesc

Locuri cursanți: 15 – studenți arhitectură - de preferință anii II-VI, studenți arte decorative și restaurare, masteranzi sau doctoranzi

Activități: relevee de arhitectură, documentare fotografică in situ, analiză și concept de fațadă, preparare de mortare și tencuieli tradiționale, conferințe etc., prelucrarea informațiilor rezultate în urma atelierelor în vederea prezentării lor într-o expoziție.

Tematici:

Îndrumători:

Condiții de participare:

Organizatorii vor asigura îndrumarea, asistența și logistica activităților UdV și vor elibera un Certificat de participare care va putea folosi la echivalarea Practicii universitare sau la obținerea de credite extra curriculare.

Înscrierile se vor face pe baza unei scrisori de intenție expediate pe adresa rper.romania@yahoo.com

Cursanții vor suporta costul taxei de înscriere de 300 lei care vor fi virați către RPER la confirmarea admiterii la UdV 2023.

Cursanții sunt rugați să vină cu laptopul și aparatul foto proprii și vor fi informați cu privire la regulile de protecția muncii.

Termene:

1 iulie 2023 – transmiterea scrisorii de intenție și comunicarea listei cursanților selecționați pe www.facebook.com/asociatia.rper

4 iulie 2023 – plata taxei de participare și afișarea programului detaliat UdV 2023

Vă invităm să urmăriți activitatea asociației RPER pe www.rper.ro