„Memoria și imaginarul”
Tabără internațională* de creație

6 iunie 2018

Brăduleț, jud. Argeș, 28 iulie – 5 august 2018

Proiect organizat de Fundația Arhitext Design în parteneriat cu

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Despre temă

Tabăra internațională de creație este dedicată deblocării/re-descoperirii rostului și rolului memoriei și imaginarului, în dialogul dintre arte, în și prin abordările (scrise) teoretice și critice ale acestora.

Ce oferim

Programul Taberei include conferințe și discuții cu invitați speciali, seri de film documentar, vizite la monumente arhitecturale și naturale, dar și sesiuni de lucru pentru participanți.

Organizatorii asigură transportul dus-întors, cu autocarul, din București la Brăduleț și cazarea în cadrul școlii din localitatea Brăduleț, renovată și modernizată în urmă cu 5 ani, unde se vor desfășura sesiunile de lucru din Tabără. Școala este dotată cu grupuri sanitare, dușuri, apă rece, apă caldă, o bucatărie minimal echipată, sală de mese, săli de cursuri, sală de sport, terenuri de sport cu gazon. Masa de prânz se va putea servi, contra cost, la pensiunea din imediata apropiere.

Mai multe detalii vă oferim în ziua instructajului pe care îl facem înaintea plecării în Tabără, sau prin e-mail la arhitext@gmail.com și la telefon 031.104.11.78.

Invitați speciali

Echipa de îndrumare

Arpad Zachi – gazdă și coordonator

Vladimir Vinea - mediator

Calendar

Ce așteptăm de la participanti

Participanții realizează câte un eseu cu tema Memoria și Imaginarul, participă la dezbaterea acestuia cu colegii și invitații, prezintă public forma finală a eseului, și participă la cel puțin trei dezbateri ale lucrărilor colegilor de tabără, și la conferințele susținute de invitați.

Înscrieri

Tabăra are 9 locuri pentru care așteptăm studenții de la facultățile de arhitectură și urbanism, artă plastică, artă dramatică, muzică, antropologie, literatură, jurnalism.

Pentru înscrieretrimiteți la e-arhitext@gmail.com un e-mail care conține:

Taxa de participare

Taxa de participare este de 150 lei (35 euro) de persoană.

Vă puteti înregistra și direct la https://creationretreat.eu

*Țări East Centric Arch - Albania, Austria, Belarus, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Cipru, Estonia, Germania, Grecia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Ungaria