UAUIMEvenimenteSimpozion „Spații uitate – Spații pierdute – Spații recuperate”

Simpozion „Spații uitate – Spații pierdute – Spații recuperate”

12 februarie 2018

Centrul de Studii Arhitecturale și Urbane (CSAU-UAUIM) în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România (ASTR), Facultatea de Horticultură și Romexpo vă invită să participați la simpozionul național ce va avea loc în data de 10 martie 2018 în Centrul de presă al Romexpo, în cadrul Târgurilor internaționale Ambient expo, Construct expo și Expoenergie.

Tema propusă spre dezbatere este aceea a spațiilor ce par a-și fi pierdut locul în oraș sau în memoria colectivă, spații care însă au potențialul de a fi recuperate și revalorificate, redate utilizării. Identificarea unor astfel de spații, cercetarea lor și propunerea unor strategii de recuperare pot reprezenta o adevărată provocare, cu mize importante la nivel urbanistic, arhitectural, social, cultural, istoric etc.

Pentru înscrierea la acest eveniment vă rugăm să ne transmiteți un scurt rezumat (maxim 300 de cuvinte) pe adresa simpozioanele.uauim@gmail.com până la data de 03 martie 2018.

Articolele in extenso vor respecta modelul de mai jos si vor fi trimise pe aceeași adresă până la data de 15 iunie 2018.

Coordonatori:
prof. dr. arh. Ana-Maria Dabija
asist. dr. arh. Anda-Ioana Sfinteș


Partener: Romexpo